ANNONS

Kladdkaka med apelsinfrosting

/
kladdkaka (20)

KLADDKAKA MED APELSINFROSTING

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Apelsinfrosting : 1 apelsin, 200 g färskost och 4 msk florsocker

Topping : Kokos

Gör så här

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao i äggsmeten. Rör sist ner det smälta smöret.
  3. Grädda kladdkakan i en smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna.
  4. Tvätta och finriv det yttersta skalet på apelsinen. Pressa ur saften. Elvispa ihop apelsinskal, apelsinsaft, färskost och florsocker till en frosting (anpassa mängden apelsinsaft efter önskad konsistens)
  5. Bred ut frosting över kladdkakan. Toppa med riven kokos. Servera kladdkakan kylskåpskall.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00