Kycklingrätt med dragonsås

KYCKLINGRÄTT MED DRAGONSÅS (3-4 port)

Laga en KYCKLINGGRATÄNG MED MANGO CHUTNEY

Recept

  • 1 grillad kyckling
  • 1 paprika
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk torkad dragon

Topping : Skivade tomater och riven ost

Gör så här

  1. Bena ur och dela den grillade kycklingen i bitar. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
  2. Strö över strimlad paprika i valfri färg.
  3. Vispa ihop de övriga ingredienserna till en sås. Häll såsen över kycklingen. Toppa med valfri mängd tomater och ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 20 min) Servera kycklingrätten med tex. jasminris, vitkålssallad och buffébröd

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

0
14

Kladdkaka med apelsinfrosting

KLADDKAKA MED APELSINFROSTING

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Apelsinfrosting : 1 apelsin, 200 g färskost och 4 msk florsocker

Topping : Kokos

Gör så här

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao i äggsmeten. Rör sist ner det smälta smöret.
  3. Grädda kladdkakan i en smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna.
  4. Tvätta och finriv det yttersta skalet på apelsinen. Pressa ur saften. Elvispa ihop apelsinskal, apelsinsaft, färskost och florsocker till en frosting (anpassa mängden apelsinsaft efter önskad konsistens)
  5. Bred ut frosting över kladdkakan. Toppa med riven kokos. Servera kladdkakan kylskåpskall.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

0
13

Currysås

CURRYSÅS (ca 5 dl)

Currysås är gott till en kycklingrätt – TIPS HÄR

Recept

  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ca 1,5 msk curry
  • 3 dl vispgrädde
  • Maizena redning
  • 2 msk smör
  • Salt

Gör så här:

  1. Låt buljongtärningen smälta i kokande vatten.
  2. Rör ner curry och vispgrädde. Koka upp igen.
  3. Rör ner redning i den kokande såsen. Tillsätt redning tills såsen har önskad konsistens.
  4. Lägg i smör så det smälter. Rör om och smaka av med lite salt. Låt currysåsen småputtra en stund innan servering.

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
12