Inlägget innehåller annonslänkar

Spetskaka

Hej vänner ♥ Har ni testat att baka spetskaka någon gång? Jag tycker att det är en av de godaste sockerkakor man kan baka. Själva spetsen, alltså det sockriga vita som ni ser på bilderna, är alldeles helt fantastiskt gott och lyfter verkligen hela kakan.

Receptet har jag sedan många år inskrivet här på bloggen (först i gamla bloggen och sedan flyttade det med hit till den nya) idag tyckte jag att det var dags att uppdatera den här goda kakan med lite nya bilder så här kommer receptet på spetskaka ännu en gång.

SPETSKAKA – Min stora favorit 😀 (EXTRA BILD HÄR)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

75 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

Topping : 2 msk smör, 2 msk vispgrädde och 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Blanda sist i det smälta smöret och mjölk.
  3. Häll smeten i smord och bröad springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i 35 min
  5. Mosa med tex. en gaffel ihop toppingen (smör, grädde och strösocker) Bred ut på den varma sockerkakan.
  6. Grädda kakan igen. Långt ner i ugnen 175° i 15 min.Låt svalna i formen.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Här ser ni smeten till själva sockerkakan. Så smaskigt alltså! Man måste ju bara smaka lite… Det är nog det bästa med att baka. Att smaka på smeten 😛

När sockerkakan har gräddats i 35 min så breder man på toppingen på den varma kakan och gräddar den i 15 min till.

Nu är spetskakan helt klar och toppingen har under gräddningen bildat en sockrig väldigt god yta

Dags att provsmaka spetskakan nu när den svalnat lite. Idag har jag två sjuka tonårstjejer hemma från skolan så det här får bli en överraskning till dem. Deras rum är på övervåningen och köket har vi här nere så jag har varit lite hemlig med vad jag pysslat med i köket idag.

Misstänker trots allt att lukten av nybakat kanske har tagit sig in i deras rum så vi får se hur överraskade de blir.

4
100

Kassler med ananas och champinjoner

KASSLER MED ANANAS OCH CHAMPINJONER (4-5 port)

Laga även en KASSLERGRYTA MED FÄRSKOST

Recept

  • 500 g kassler
  • 2 dl champinjoner
  • 1 stor burk ananas i bitar
  •  3 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • Salt och vitpeppar
  • Sambal oelek

Gör så här

  1. Putsa och strimla kassler. Putsa och skiva champinjoner.
  2. Fräs kassler och champinjoner i smör. Lägg i ananas
  3. Vispa ihop de övriga ingredienserna. Salt, vitpeppar och sambal oelek efter tycke. Häll såsen i stekpannan. Låt småputtra tills allt är genomvarmt. Servera kasslern med kokt ris och tex. vitkålssallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

0
19

Kycklingrätt med dragonsås

KYCKLINGRÄTT MED DRAGONSÅS (3-4 port)

Laga en KYCKLINGGRATÄNG MED MANGO CHUTNEY

Recept

  • 1 grillad kyckling
  • 1 paprika
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk torkad dragon

Topping : Skivade tomater och riven ost

Gör så här

  1. Bena ur och dela den grillade kycklingen i bitar. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
  2. Strö över strimlad paprika i valfri färg.
  3. Vispa ihop de övriga ingredienserna till en sås. Häll såsen över kycklingen. Toppa med valfri mängd tomater och ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 20 min) Servera kycklingrätten med tex. jasminris, vitkålssallad och buffébröd

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

0
14