ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Spetskaka

/

Hej vänner ♥ Har ni testat att baka spetskaka någon gång? Jag tycker att det är en av de godaste sockerkakor man kan baka. Själva spetsen, alltså det sockriga vita som ni ser på bilderna, är alldeles helt fantastiskt gott och lyfter verkligen hela kakan.

Receptet har jag sedan många år inskrivet här på bloggen (först i gamla bloggen och sedan flyttade det med hit till den nya) idag tyckte jag att det var dags att uppdatera den här goda kakan med lite nya bilder så här kommer receptet på spetskaka ännu en gång.

SPETSKAKA – Min stora favorit 😀 (EXTRA BILD HÄR)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

75 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

Topping : 2 msk smör, 2 msk vispgrädde och 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Blanda sist i det smälta smöret och mjölk.
  3. Häll smeten i smord och bröad springform Ø ca 24 cm. Grädda långt ner i ugnen 175° i 35 min
  4. Mosa med tex. en gaffel ihop toppingen (smör, grädde och strösocker) Bred ut på den varma sockerkakan.
  5. Grädda kakan igen. Långt ner i ugnen 175° i 15 min.Låt svalna i formen.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Här ser ni smeten till själva sockerkakan. Så smaskigt alltså! Man måste ju bara smaka lite… Det är nog det bästa med att baka. Att smaka på smeten 😛Gillar ni bunken så vill jag tipsa er om att den finns i flera olika storlekar och färger på Cervera. 

HÄR hittar ni den (och andra varianter)

När sockerkakan har gräddats i 35 min så breder man på toppingen på den varma kakan och gräddar den i 15 min till.

Nu är spetskakan helt klar och toppingen har under gräddningen bildat en sockrig väldigt god yta

Dags att provsmaka spetskakan nu när den svalnat lite. Idag har jag två sjuka tonårstjejer hemma från skolan så det här får bli en överraskning till dem. Deras rum är på övervåningen och köket har vi här nere så jag har varit lite hemlig med vad jag pysslat med i köket idag.

Misstänker trots allt att lukten av nybakat kanske har tagit sig in i deras rum så vi får se hur överraskade de blir.

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00