ANNONS

Kesobullar

/
Nyttigt bröd

KESOBULLAR (18 st)

Baka även goda KESOBULLAR MED MOROT

Recept

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 250 g keso
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 5 dl grahamsmjöl
  • ca 9 dl vetemjöl special

Topping : mjölk och tex. linfrön och havregryn

Gör så här

  1. Värm mjölk till fingervamt (37°) Lös upp jästen i lite av mjölken.
  2. Tillsätt resten av mjölken, strösocker, salt, keso och smör delat i bitar.
  3. Arbeta in de båda mjölsorterna. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 18 bullar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  5. Pensla bullarna med mjölk. Toppa med valfria frön eller gryn. Tex. linfrön och havregryn. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

nyttigt-brod med keso
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00