Kesobullar

KESOBULLAR (18 st)
Baka även goda KESOBULLAR MED MOROT
Recept
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 msk strösocker
- 1,5 tsk salt
- 250 g keso
- 50 g rumsvarmt smör
- 5 dl grahamsmjöl
- ca 9 dl vetemjöl special
Topping : mjölk och tex. linfrön och havregryn
Gör så här
- Värm mjölk till fingervamt (37°) Lös upp jästen i lite av mjölken.
- Tillsätt resten av mjölken, strösocker, salt, keso och smör delat i bitar.
- Arbeta in de båda mjölsorterna. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 18 bullar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
- Pensla bullarna med mjölk. Toppa med valfria frön eller gryn. Tex. linfrön och havregryn. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

0