Pasta med ost och skinksås
PASTA MED OST OCH SKINKSÅS (6 port)
Laga även en god KASSLER I SAMBALSÅS
Recept
- 0,5 dl vetemjöl
- 2+5 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 400 g kassler eller rökt skinka
- 3-4 dl riven ost
- Salt och svartpeppar
- Muskotnöt (fint riven)
- Vitlökspulver
Gör så här
- Vispa i en skål ihop vetemjöl och 2 dl mjölk till en slät redning.
- Koka under omrörning upp 5 dl mjölk och grädde i en kastrull.
- Vispa ner redningen med en fin stråle i den kokande gräddmjölken. Sänk värmen och låt småputtra några minuter.
- Tärna eller strimla kassler eller skinka. Rör ner i såsen. Låt småputtra några minuter till.
- Drag kastrullen från värmen. Rör ner ost. När osten smält. Smaka av med salt och svartpeppar. Smaka även av med muskotnöt och vitlökspulver om så önskas. Servera skinksåsen med pasta och grönsaker
Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor
0