ANNONS

Pasta med ost och skinksås

/

skinksås (2)

PASTA MED OST OCH SKINKSÅS (6 port)

Laga även en god KASSLER I SAMBALSÅS

Recept

  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2+5 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g kassler eller rökt skinka
  • 3-4 dl riven ost
  • Salt och svartpeppar
  • Muskotnöt (fint riven)
  • Vitlökspulver
Gör så här:
  1. Vispa i en skål ihop vetemjöl och 2 dl mjölk till en slät redning.
  2. Koka under omrörning upp 5 dl mjölk och grädde i en kastrull.
  3. Vispa ner redningen med en fin stråle i den kokande gräddmjölken. Sänk värmen och låt småputtra några minuter.
  4. Tärna eller strimla kassler eller skinka. Rör ner i såsen. Låt småputtra några minuter till.
  5. Drag kastrullen från värmen. Rör ner ost. När osten smält. Smaka av med salt och svartpeppar. Smaka även av med muskotnöt och vitlökspulver om så önskas.

Servera skinksåsen med pasta och grönsaker

.

Kanske gillar ni även dessa recepten – KATEGORI PASTA

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00