Tigerkaka

När jag hade uppdaterat receptet på spetskaka så kikade jag runt lite i arkivet för att se vilka fler recept som jag skulle fota nya bilder till. Tigerkaka var en av de kakor jag bestämde mig för. Egentligen hade jag planerat att fixa med detta i söndags men väldigt hastigt bestämde jag och några av barnen här hemma att vi skulle avsluta veckan med att åka iväg till ett äventyrsbad så mina planer flyttades fram. Igår bakade jag och nu är det fotat och klart. Här kommer recept och nya bilder på saftig tigerkaka 😀
TIGERKAKA bakad i avlång sockerkaksform (brödform) 
.
Recept
 • 200 g smör
 • 3 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 4 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 dl vispgrädde
 • 3 msk kakao
 • 2 tsk vaniljsocker
.
Gör så här:
 1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör i grädde.
 3. Lägg drygt 1/3 av smeten i en annan skål och blanda ner kakao.
 4. I smeten som ligger kvar i första bunken rör du ner vaniljsocker.
 5. Bred ut hälften av den ljusa smeten i smord och bröad sockerkaksform. Bred på chokladsmeten.
 6. Överst breder du ut du resten av den ljusa smeten. Dra med gaffel genom smeten så att den blir marmorerad.
 7. Grädda långt ner i ugnen i 175° i ca 1 timme. Låt tigerkakan svalna i formen.
Det är alltid lika spännande att skära upp tigerkakan och se hur marmoreringen blev. Det blir olika mönster varje gång. Så här blev det denna gången.
Tigerkakan uppskuren i skivor. Saftig och god är den. Minns ni när jag bakade tigermuffins? Det är också kul att baka och man gör ungefär på samma sätt som när man bakar denna kakan fast man gräddar i muffinsformar istället. Lite ovanligt med tigermuffins så det är kul att bjuda på. KLICKA HÄR så kommer ni till receptet på tigermuffins

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..