Biffar med morötter

BIFFAR MED MORÖTTER (10-12 st)

Laga köttfärssås med morötter – tex. DENNA eller DENNA

Recept

  • 2 st morötter
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 600 g köttfärs

Gör så här

  1. Skala och riv morötter.
  2. Blanda ihop allt utom köttfärsfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda ihop med köttfärsen
  3. Forma till 10-12 st biffar. Stek dem i smör ca 4-5 min/sida. Vill ni servera gräddsås till biffarna – KLICKA HÄR

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker och en Lista med kött och köttfärs

Här kan ni se riven morot i köttfärsbiffarna. Första bilden när jag steker dem och på andra bilden här under, när jag har delat biffarna på mitten. Cayennepeppar passar väldigt bra som smaksättning för att balansera upp den annars ganska söta moroten så hoppa inte över det.

0
7

Hemgjord bounty

HEMGJORD BOUNTY

Tilde har bakat dessa bounty och jösses så goda de blev. Antal bounty beror på hur stora ni gör dem.

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 60 g smör
  • 200 g riven kokos
  • 250 g florsocker
  • 1 äggvita
  • 3 msk vispgrädde
  • 400 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Blanda ner de övriga ingredienserna (utom mjölkchoklad)
  2. Forma till valfria stora bounty
  3. Låt stelna i frysen i 15 min eller i kylen i 30 min.
  4. Bryt mjölkchoklad i bitar och smält över vattenbad. Vänd bounty i den smälta chokladen. Låt bounty stelna på bakplåtspapper i kylen.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

2
7

Halloweenfingrar

HALLOWEENFINGRAR (25-30 st)

En läskig liten kaka till halloween 😀 Receptet har jag fått av Tilde och Fanny. Fanny ser ni på bilden.

Recept

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Naglar : 25-30 mandelflarn och karamellfärg (tex. röd och grön)

Gör så här:

  1. Vispa ihop smör, florsocker, ägg och vaniljsocker. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Arbeta in i degen. Lägg degen i frysen i 15 min.
  2. Färga mandelflarn med karamellfärg. Ställ in i frysen i 10 min så att de torkar. Vänd dem ev. efter 5 min.
  3. Forma degen till ca 25 st fingrar och tryck dit mandelflarn som naglar.
  4. Skär streck med en kniv vid ”knogarna” Se bild. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min.

TIPS! Nedan ser ni tips på hur ni dekorera fingrarna med blod. 

Koka 1 dl röd sylt i 5 min. Låt svalna. Dekorera fingrarna med syltblodet.

.

Följ oss gärna på FACEBOOK

Följ oss gärna på INSTAGRAM

0
3