Hej vänner ♥ Är det någon som är sugen på fisk till middag? Dillstuvad potatis med lax är smaskens tycker jag och det är inte alls svårt att tillaga det.
Potatis kan man skala och dela i bitar dagen innan man lagar maten om man vill. Det sparar ju lite tid under själva tillagningen. Förvara då potatisbitarna i en bunke med vatten i kylen under natten. Här kommer en beskrivning på hur jag gör.
Lax : 4 portionsbitar laxfilé (125 g/st) Salt och vitpeppar
Gör så här
Lax : Salta och peppra laxen. Tillaga mitt i ugnen 200° i 12-14 min (tjockaste delen på laxen ska vara 52°)
Dillstuvad potatis : Skala och dela potatis i bitar. Koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk igenom (lite hård i mitten är okej)
Smält smör. Vispa ut mjölet i smöret tills det är klumpfritt. Vispa sakta ner lite mölk till en slät blandning. Häll på resten av mjölken och grädden. Koka upp under omrörning. Låt småkoka tills det tjocknar och blir en stuvning.
Rör ner dill i stuvningen. Smaka av med salt och vitpeppar.
Häll av vattnet från potatisen. Blanda försiktigt potatisen med stuvningen. Klart.
Här ser ni rakt ner i kastrullen där den delade potatisen ligger i saltat vatten. Nu ska potatisbitarna koka, det tar inte så lång tid eftersom potatisen är delade i småbitar.
Storleken på bitarna är inte supernoga men ni ser på bilen på ett ungefär hur stora som jag gör dem.
Här blandas potatisen försiktigt med stuvningen. Krämigt och gott blir det med en tydlig smak av dill. Jag tycker att det är smidigt att använda fryst färdighackad dill men det går självklart bra att hacka dillen själv.
Här är allt upplagt på tallriken och det är dags att äta. Färsk citron är gott att pressa över laxen.
Här kan ni se riven morot i köttfärsbiffarna. Första bilden när jag steker dem och på andra bilden här under, när jag har delat biffarna på mitten. Cayennepeppar passar väldigt bra som smaksättning för att balansera upp den annars ganska söta moroten så hoppa inte över det.