ANNONS

Ostgifflar

/

ostgifflar (3)

OSTGIFFLAR (12 st)

Baka även VÄRLDENS GODASTE OSTBULLAR

Recept

  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g riven ost
  • ca 8 dl vetemjöl

Topping : ägg och riven ost

Gör så här:

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen, salt och riven ost. Arbeta in vetemjöl.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut en cirkel (ca 0,5 cm tjock) Skär degen i 12 st trekanter. Rulla ihop till gifflar.
  5. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  6. Pensla gifflarna med uppvispat ägg. Strö på valfri mängd riven ost. Grädda mitt i ugnen 225° i 12 min.

.

Följ oss gärna på FACEBOOK

Följ oss gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00