ANNONS

Saffransgifflar

/

Hej kompisar. Hoppas att allt är bra med er.

Igår kväll luktade det nybakade saffransbullar i vårt hus. Ni som kollade på min Instastory under kvällen fick ju en liten tjuvkik på att det var saffransgifflar som skulle komma på bloggen idag.

Instastory är de bilder och filmer som kommer fram om man trycker på profilbilden på Instagram. Kika gärna in där om ni vill se mer av mig och min familj. En del bakning och matlagning lägger jag upp men allra mest blir det helt andra bilder och filmer. Fanny och Tilde är det som håller fatet på bilden och här kommer receptet på saffransgifflar 😛

SAFFRANSGIFFLAR (24 st)

I länken hittar du fler juliga tips – 25 SÖTA JULRECEPT

Recept

  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 1 sockerbit
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • ca 10 dl vetemjöl

Fyllning : 150 g smör, 1,5 dl strösocker och 1,5 msk vaniljsocker. Mosas ihop med gaffel.

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här:

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Stöt saffran med sockerbiten. Rör ner i blandningen.
  2. Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen, strösocker, ägg och vetemjöl.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk i 45 min.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en cirkel. Skär 12 trekanter av varje cirkel. Klicka ut fyllning på den breda delen av varje trekant. Rulla ihop. Börja rulla från den breda delen.
  5. Lägg gifflarna med skarven ner på ugnsplåtar. Jäs under bakduk i 30 min. 
  6. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 7 min.

Här ser ni hur jag har skurit upp cirkeln i 12 st trekanter.

Jag använder alltid pizzaskärare till detta.

På varje trekant har jag lagt en klick fyllning. Sedan är det bara att rulla ihop gifflarna.

Gifflarna penslas med uppvispat ägg och toppas med pärlsocker.

Efter några minuter i het ugn så är de klara. Så goda och så fina i färgen eftersom de innehåller saffran 😀

Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

bakbloggare-svenska

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00