Ostbröd som tekakor

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag har jag och Ludwig bakat ostbröd som vi formade som tekakor och jag säger bara NI-MÅSTE-TESTA!

Så supergoda tekakor med ostsmak så dessa kommer vi baka många fler gånger. Här kommer receptet :

TEKAKOR MED OSTSMAK (16 st)

Baka även goda OSTFRALLOR MED CHILI

Recept

  • 125 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 200 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 12 dl vetemjöl

Topping : Ägg och valfri mängd riven ost

Gör så här

  1. Smält smör. Tillsätt vatten. Värm till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Forma till 16 st tekakor. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på riven ost.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

Ludwig visar degen som har fått jäsa i bunken en halvtimme. De gula bitarna är den rivna osten. Använd stark eller mild ost efter hur mycket ostsmak ni vill ha på tekakorna.

Här har vi arbetat ut tekakorna och lagt dem på ugnsplåtar. Dags för en andra jäsning. Behöver era plåtar bakplåtspapper så använder ni det.

Innan bröden gräddas så penslas dem med uppvispat ägg och toppas med riven ost.

Nu är ostbröden gräddade och klara. Supergoda och saftiga. Hoppas att ni vill testa ♥ KRAM

0
15

Rågflingebullar med rågkross

RÅGFLINGEBULLAR MED RÅGKROSS (16 st)

Detta är ett recept på GI bröd

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl rågkross
  • 3 dl rågflingor
  • ca 10 dl mörkt lantbrödsmjöl

Topping : Rågflingor

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen, salt, honung, rågkross och rågflingor. Arbeta in lantbrödsmjöl
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 16 brödbullar. Låt bullarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  5. Pensla brödbullarna med vatten. Strö på rågflingor. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

0
9

Torsk i supergod sås

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag är det dags att uppdatera bloggen med ett nytt fiskrecept 😀 Torsk bjuder jag er på denna gången.

Receptet har jag skrivit med kortfattad text som är lätt att läsa. Det är en enkel fiskrätt att tillaga med få ingredienser, det är ju som ni vet min röda tråd här genom alla recept. Det ska vara enkelt men också gott! Receptet kommer här:

TORSK I SUPERGOD SÅS (6 port)

Laga även en mycket god TONFISK I CURRYSÅS

Recept

  • 2 paket upptinad fryst torsk (2×400 g)
  • Salt och vitpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här

  1. Lägg de upptinade torskfiléblocken i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Lös upp buljongtärningen i hett vatten. Blanda ihop det heta vattnet med övriga ingredienser till en sås. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över torsken
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i 25-30 min (tills torsken är helt klar) Servera med tex. kokt potatis, kokta morötter och gröna ärtor.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Här har Ludwig vispat ihop såsen som vi ska hälla över torsken. Enkelt och snabbt ihopvispad. Salt och peppar tar man efter eget tycke och smak.

Torskblocken har tinat och nu ska vi lägga dem i en ugnsform.

Såsen hälls över torsken och sedan ställer man in formen i ugnen. Ca 5 min arbetsinsats uppskattar jag det till så det är väldigt lättlagat!

0
35