Ostbröd som tekakor

Idag har jag och Ludwig bakat ostbröd som vi formade som tekakor och jag säger bara NI-MÅSTE-TESTA!! Så supergoda tekakor med ostsmak så dessa kommer vi baka många fler gånger. Här kommer receptet :

TEKAKOR MED OSTSMAK (16 st)

Baka även mina OSTFRALLOR MED CHILI

.

Recept

  • 125 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 200 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 12 dl vetemjöl

Topping: Ägg och valfri mängd riven ost

.

Gör så här:

  1. Smält smör. Tillsätt vatten. Värm till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Forma till 16 st tekakor. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på riven ost.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Ludwig visar degen som har fått jäsa i bunken en halvtimme. De gula bitarna är den rivna osten. Använd stark eller mild ost efter hur mycket ostsmak ni vill ha på tekakorna.
Här har vi arbetat ut tekakorna och lagt dem på ugnsplåtar. Dags för en andra jäsning. Behöver era plåtar bakplåtspapper så använder ni det.

Innan bröden gräddas så penslas dem med uppvispat ägg och toppas med riven ost.

Nu är ostbröden gräddade och klara. Supergoda och saftiga! Hoppas att ni vill testa ♥

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..