ANNONS

Ostbröd som tekakor

/

Hej vänner. Hoppas att allt är bra med er.

Idag har jag och Ludwig bakat ostbröd som vi formade som tekakor och jag säger bara NI-MÅSTE-TESTA!

Så supergoda tekakor med ostsmak så dessa kommer vi baka många fler gånger. Här kommer receptet :

TEKAKOR MED OSTSMAK (16 st)

Baka även goda OSTFRALLOR MED CHILI

Recept

  • 125 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 200 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 12 dl vetemjöl

Topping : Ägg och valfri mängd riven ost

Gör så här:

  1. Smält smör. Tillsätt vatten. Värm till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Forma till 16 st tekakor. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på riven ost.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Ludwig visar degen som har fått jäsa i bunken en halvtimme.

De gula bitarna är den rivna osten.

Använd stark eller mild ost efter hur mycket ostsmak ni vill ha på tekakorna.

Här har vi arbetat ut tekakorna och lagt dem på ugnsplåtar.

Dags för en andra jäsning. Behöver era plåtar bakplåtspapper så använder ni det.

Innan bröden gräddas så penslas dem med uppvispat ägg och toppas med riven ost.

Nu är ostbröden gräddade och klara. Supergoda och saftiga.

Hoppas att ni vill testa ♥

Följ oss gärna på FACEBOOK

Följ oss gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00