Ost och skinkfyllda köttfärsbiffar

OST OCH SKINKFYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR (8 st)

Laga även STORBIFF MED VITLÖKSFÄRSKOST

Recept

  • 0,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 600 g köttfärs

Fyllning : Skivad skinka och skivad ost

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärsen
  2. Arbeta ut hälften av köttfärsen till 8 st biffar
  3. Lägg på valfri mängd skinka och ost på varje biff (se bild ovan)
  4. Arbeta ut resten av köttfärsen till 8 biffar. Lägg på biffarna som lock och tryck till kanterna runt om.
  5. Stek de ost och skinkfyllda biffarna 4-5 min/sida. Servera köttfärsbiffarna med tex. klyftpotatis och gräddsås. Även gott till potatismos

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
12

Ostbröd som tekakor

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag har jag och Ludwig bakat ostbröd som vi formade som tekakor och jag säger bara NI-MÅSTE-TESTA!

Så supergoda tekakor med ostsmak så dessa kommer vi baka många fler gånger. Här kommer receptet :

TEKAKOR MED OSTSMAK (16 st)

Baka även goda OSTFRALLOR MED CHILI

Recept

  • 125 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 200 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 12 dl vetemjöl

Topping : Ägg och valfri mängd riven ost

Gör så här

  1. Smält smör. Tillsätt vatten. Värm till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Forma till 16 st tekakor. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på riven ost.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

Ludwig visar degen som har fått jäsa i bunken en halvtimme. De gula bitarna är den rivna osten. Använd stark eller mild ost efter hur mycket ostsmak ni vill ha på tekakorna.

Här har vi arbetat ut tekakorna och lagt dem på ugnsplåtar. Dags för en andra jäsning. Behöver era plåtar bakplåtspapper så använder ni det.

Innan bröden gräddas så penslas dem med uppvispat ägg och toppas med riven ost.

Nu är ostbröden gräddade och klara. Supergoda och saftiga. Hoppas att ni vill testa ♥ KRAM

0
15

Rågflingebullar med rågkross

RÅGFLINGEBULLAR MED RÅGKROSS (16 st)

Detta är ett recept på GI bröd

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl rågkross
  • 3 dl rågflingor
  • ca 10 dl mörkt lantbrödsmjöl

Topping : Rågflingor

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen, salt, honung, rågkross och rågflingor. Arbeta in lantbrödsmjöl
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 16 brödbullar. Låt bullarna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  5. Pensla brödbullarna med vatten. Strö på rågflingor. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

0
9