ANNONS

Kycklingfilé med rosépepparsås

/

Hej ♥ Idag åt vi kyckling med rosépepparsås till middag.

Kycklingen tillagade jag igår kväll, den är lika god kall som varm så vill man spara lite tid vid tillagningen så går det bra att förbereda.

Delikatesspotatis som jag använde var en påse med tvättad potatis, skalet fick vara kvar så inget tråkigt skalande behövdes. Grönsakerna kommer från frysdisken så smidigt det också.

Receptet har jag satt ihop till 4 portioner

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Steg 1, Kyckling

  • 4 kycklingfiléer

  • Smör
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn de kycklingen i en het stekpanna. Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
  2. Tillaga klart mitt i ugnen 200° i ca 20 min. (Kolla att kycklingen är klar) Låt vila lite och skär sedan i skivor.

_______________________________________

Steg 2, Potatis

  • Delikatesspotatis (till 4 port)RapsoljaTorkad timjanSalt och vitpeppar

Gör så här

  1. Höj ugnen till 250°
  2. Halvera potatisen. Lägg i ugnsform. Häll på valfri mängd rapsolja, timjan, salt och vitpeppar. Blanda.
  3. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är klar. 250° i ca 30 min.

____________________________________________

Steg 3, Rosépepparsås

  • 2 dl vatten1,5 hönsbuljongtärning2 dl vispgrädde1 dl creme fraiche0,5 msk stött rosépepparRedningSoya och salt

Gör så här

  1. Lös upp buljongtärning i hett vatten. Rör ner grädde, creme fraiche och rosépeppar. Koka upp.
  2. Blanda ner redning tills önskad konsistens. Tillsätt soya tills fin färg. Smaka av med salt. Låt småputtra tills potatisen är klar.

Servering: Delikatesspotatis, kycklingfilé, rosépepparsås och grönsaker

Här har jag skivat upp kycklingen. Det ser trevligt ut med när den är skivad tycker jag men det går bra att servera kycklingfiléerna hela om man hellre vill.

Delikatesspotatisen köpte jag sköljd. Bara att dela potatisarna på mitten så knappt något arbete alls. Skalet låter jag vara kvar.

Här har jag delat potatisen på mitten och lägger dem i en ugnsform.

Nu har delikatesspotatisen varit inne i ugnen på hög temperatur tills den är genommjuk. Rapsolja, salt, vitpeppar och torkad timjan gjorde potatisen sällskap i formen.

På denna bilden visar jag hur redningen som jag använder ser ut. Den är jättebra eftersom den inte ger några klumpar i såsen. Det är bara att hälla redningen direkt i såsen när den kokat upp. Mängd tills man tycker att såsen är lagom tjock.

Rosépepparsås är verkligen gott! Den ger smak åt hela denna kycklingrätten. Hoppas att ni vill prova ♥

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med kyckling

kyckling matrecept middagstips

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00