ANNONS

Lussebullar i långpanna

/

Lussebullar (1)

RUNDA LUSSEBULLAR I LÅNGPANNA (30 st)

Följ länken för fler juliga tips – 25 SÖTA JULRECEPT

Recept

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 påsar saffran (0,5 g/st)
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g kesella
  • ca 15 dl vetemjöl

Topping : Russin och ägg

Gör så här

  1. Kavla på saffranpåsarna för att få fram mycket saffransmak.
  2. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen, saffran, strösocker, salt och kesella. Arbeta in vetemjöl.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 30 bullar. Lägg dem tätt på en ugnsplåt.
  5. Jäs under bakduk i 40 min.
  6. Pensla lussebullarna med uppvispat ägg. Tryck i ett russin i varje bulle.
  7. Grädda bullarna långt ner i ugnen 225° i ca 20 min.

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

bakbloggare-svenska

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00