Lussebullar i långpanna
RUNDA LUSSEBULLAR I LÅNGPANNA (30 st)
Följ länken för fler juliga tips – 25 SÖTA JULRECEPT
Recept
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 påsar saffran (0,5 g/st)
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 250 g kesella
- ca 15 dl vetemjöl
Topping : Russin och ägg
Gör så här
- Kavla på saffranpåsarna för att få fram mycket saffransmak.
- Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen, saffran, strösocker, salt och kesella. Arbeta in vetemjöl.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 30 bullar. Lägg dem tätt på en ugnsplåt.
- Jäs under bakduk i 40 min.
- Pensla lussebullarna med uppvispat ägg. Tryck i ett russin i varje bulle.
- Grädda bullarna långt ner i ugnen 225° i ca 20 min.
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor
Varje länk leder vidare till flera olika recept
0