Kassler med stuvad potatis
Hej vänner ♥ Det är verkligen supergott med stuvad potatis tycker jag. Det går lätt och smidigt att tillaga och kryddningen kan man variera efter vad man är sugen på. Sist tipsade jag ju er om att krydda den stuvade potatisen med dill, nu kryddade jag med persilja och gräslök.
Jag använder alltid färdighackade frysta örter, det är smidigt och ger lika mycket smak som färska. Till den stuvade potatisen stekte jag denna gången några skivor kassler 😀
STUVAD POTATIS (4 port)
Skiva och stek så många kasslerskivor som önskas
Laga även en mycket god KASSLER BOMBAY
Stuvad potatis
- 800 g potatis (fast sort)
- 25 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl hackad persilja
- 0,5 dl hackad gräslök
- Salt och vitpeppar
Gör så här
- Skala och dela potatis i bitar. Koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk (något hård i mitten är okej)
- Smält smör. Vispa ut vetemjölet i smöret tills det är klumpfritt. Vispa sakta ner lite mölk till en slät blandning. Häll på resten av mjölken och grädden. Koka upp under omrörning. Låt småkoka tills stuvningen tjocknar.
- Rör ner persilja och gräslök. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Häll av vattnet från potatisen och blanda försiktigt med stuvningen. Den stuvade potatisen är nu klar!
Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror
och en Lista med soppor, potatis & grönsaker
På denna bilden ser ni rakt ner i grytan där jag blandat ihop stuvningen med potatis
Kassler steks hastigt på hög värme så att skivorna får lite färg
Här håller jag på att lägga upp maten inför fotografering. Tallriken är väl använd…
Och så var maten på plats. Stuvad potatis och stekt kassler. Mums!
Ångkokt broccoli och tomater blev ett gott och färgglatt tillbehör