Kassler med stuvad potatis

Hej vänner ♥ Det är verkligen supergott med stuvad potatis tycker jag. Det går lätt och smidigt att tillaga och kryddningen kan man variera efter vad man är sugen på. Sist tipsade jag ju er om att krydda den stuvade potatisen med dill, nu kryddade jag med persilja och gräslök.

Jag använder alltid färdighackade frysta örter, det är smidigt och ger lika mycket smak som färska. Till den stuvade potatisen stekte jag denna gången några skivor kassler 😀

STUVAD POTATIS (4 port)

Skiva och stek så många kasslerskivor som önskas

Laga även en mycket god KASSLER BOMBAY

Stuvad potatis

  • 800 g potatis (fast sort)
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och dela potatis i bitar. Koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk (något hård i mitten är okej)
  2. Smält smör. Vispa ut vetemjölet i smöret tills det är klumpfritt. Vispa sakta ner lite mölk till en slät blandning. Häll på resten av mjölken och grädden. Koka upp under omrörning. Låt småkoka tills stuvningen tjocknar.
  3. Rör ner persilja och gräslök. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Häll av vattnet från potatisen och blanda försiktigt med stuvningen. Den stuvade potatisen är nu klar!

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

På denna bilden ser ni rakt ner i grytan där jag blandat ihop stuvningen med potatis

Kassler steks hastigt på hög värme så att skivorna får lite färg

Här håller jag på att lägga upp maten inför fotografering. Tallriken är väl använd…

Och så var maten på plats. Stuvad potatis och stekt kassler. Mums!

Ångkokt broccoli och tomater blev ett gott och färgglatt tillbehör

0
18

Tryffel med apelsinsmak och mörk choklad

TRYFFEL MED APELSINSMAK (ca 15 st)

För fler tips på julgodis – KLICKA HÄR

Recept

  • 200 g marabou apelsinkrokant
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 25 g smör

Rullas i : 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Bryt apelsinchoklad i bitar. Smält ihop med de övriga ingredienserna över vattenbad.
  2. Rör runt blandningen till en slät tryffel. Låt stå i rumstemperatur i 30 min. Rör om. Ställ in i kylen i 3 timmar (eller längre tex. under natten)
  3. Bryt mörk choklad i bitar. Smält över vattenbad.
  4. Forma tryffeln till kulor. Doppa dem i den smälta chokladen. Använd tex. två gafflar. Dekorera med en strösselkula om så önskas. Lägg tryffelkulorna i små formar eller låt stelna på bakplåtspapper. Förvara i kylen.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0
12

Kolasnittar med pepparkakskrydda

KOLASNITTAR MED PEPPARKAKSKRYDDA (ca 30 st)

Klicka på länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ihop smör och strösocker. Arbeta in de övriga ingredienserna.
  2. Dela degen i tre delar. Rulla ut fingertjocka längder. Lägg dem på pappersklädd plåt. Tryck till lite (grädda ev. på två plåtar då kakorna flyter ut lite under gräddningen)
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min. Skär de varma längderna i sneda bitar. Låt svalna.

Pepparkakssnittar smakar jul

HÄR finns många fler tips till JUL

0
18