Tryffel med apelsinsmak och mörk choklad
TRYFFEL MED APELSINSMAK (ca 15 st)
För fler tips på julgodis – KLICKA HÄR
Recept
- 200 g marabou apelsinkrokant
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk honung
- 25 g smör
Rullas i : 100 g mörk choklad
Gör så här
- Bryt apelsinchoklad i bitar. Smält ihop med de övriga ingredienserna över vattenbad.
- Rör runt blandningen till en slät tryffel. Låt stå i rumstemperatur i 30 min. Rör om. Ställ in i kylen i 3 timmar (eller längre tex. under natten)
- Bryt mörk choklad i bitar. Smält över vattenbad.
- Forma tryffeln till kulor. Doppa dem i den smälta chokladen. Använd tex. två gafflar. Dekorera med en strösselkula om så önskas. Lägg tryffelkulorna i små formar eller låt stelna på bakplåtspapper. Förvara i kylen.
Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor
0