ANNONS

Tonfisk i currysås

/

Hej kompisar ♥ Tonfisk i currysås tillsammans med jasminris, alltså det är något av det smidigaste och godaste jag vet.

Slickar tallriken gör man, eller i alla fall jag, för att få upp det allra sista av såsen. Det här är en maträtt som jag lärt mina tonårstjejer att laga för det är verkligen perfekt som studentmat (när den tiden kommer) Billigt ochgott och lätt att göra till många när man vill bjuda kompisar. Kan inte bli bättre.

TONFISK I CURRYSÅS (ca 5 port)

Vill ni ha fler matrecept – KLICKA HÄR

Recept

  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk curry
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Tärna paprika smått. Fräs paprikan något mjuk i en klick smör. Pressa ner vitlök. Rör ner curry. Häll på vatten. Hetta upp och låt buljongtärningen smälta i vattnet. Rör ner grädde och creme fraiche.
  2. Häll av vattnet från tonfisken. Blanda ner tonfisken i currysåsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt småputtra medan risen kokar klart. Servering : Jasminris, tonfisk i currysås och tex. broccoli.

Detta är ett av mina mest populära recept

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Här har currysåsen blandad med tonfisk fått stå och småputtra en stund. Riset har kokat klart och det är dags att äta.

Till maten serverade jag DETTA BRÖDET men denna gången bytte jag ut ungefär hälften av vetemjölet mot rågsikt.

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00