Tonfisk i currysås

Tonfisk i currysås tillsammans med jasminris, alltså det är något av det smidigaste och godaste jag vet. Slickar tallriken gör man, eller i alla fall jag, för att få upp det allra sista av såsen. Det här är en maträtt som jag lärt mina tonårstjejer att laga för det är verkligen perfekt som studentmat (när den tiden kommer) Billigt, gott och lätt att göra till många när man vill bjuda kompisar. Kan inte bli bättre! Receptet kommer här:

TONFISK I CURRYSÅS (ca 5 port)

 

Recept

1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

1 msk curry

1 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

2 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche

2 burkar tonfisk i vatten

Salt och vitpeppar

 

Gör så här:

Tärna paprika smått. Fräs paprikan något mjuk i en klick smör. Pressa ner vitlök. Rör ner curry. Häll på vatten. Hetta upp och låt buljongtärningen smälta i vattnet. Rör ner grädde och creme fraiche.

Häll av vattnet från tonfisken. Blanda ner tonfisken i currysåsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt småputtra medan risen kokar klart.

Servering: Jasminris, tonfisk i currysås och tex. broccoli.

Här har currysåsen blandad med tonfisk fått stå och småputtra en stund. Riset har kokat klart och det är dags att äta. Till maten serverade jag DETTA BRÖDET men denna gången bytte jag ut ungefär hälften av vetemjölet mot rågsikt.

  1. Tack för receptet! Tonfisk är så gott!

    När vi bodde i Arla-området brukade vi blanda två tonfiskburkar med stekt rödlök lite ketchup och två burkar creme fraiche tomat/basilika och paprika/chili. Jättegott till spagetti.

    Nu när vi bor i norrmejerier-land blandar vi två tonfiskburkar med purjolök 30% creme fraiche och krossad tomat med chilismak. Mums det med! 😊

  2. Den röda paprikan föll bort i det nedre receptet. 😊

    Imponerande förresten att du ordnar laga så mycket mat och dessutom baka nör du har en nyfödd där hemma.
    Jag tycker det är svårt att ta sig till affären ibland med två barn. 🙈
    Var rädd om dig. ❤️

    1. Tack snälla för tips 😀 Önskar att jag skulle hinna med mycket mer. Jag brukar passa på att skriva och provlaga lite nya recept på helgerna, då finns det mer tid. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..