ANNONS

Äppelbröd

/

GotteliGottGott! Åh så gott det här brödet blev!! Brödet har äpplebitar i degen. 2 stora äppelbröd bakade jag ut av detta receptet. Skalet på äpplena fick vara kvar. Lättbakat och riktigt enkelt äppelbröd som jag kommer att baka många fler gånger, redan imorgon tror jag faktiskt. Bild på vetemjöl fullkorn finns HÄR 

ÄPPELBRÖD (2 st stora bröd)

Baka även mitt goda SPENATBRÖD

Recept

  • 2 äpplen
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 4 dl vetemjöl fullkorn
  • 8-9 dl vetemjöl

.

Gör så här:

Hacka äpple i småbitar (behåll skalet på) Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen, äppelbitar och övriga ingredienser. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min. Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Forma till 2 runda limpor. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.

.

Värm ugnen till 250° Sätt in brödet långt ner i ugnen. Sänk värmen till 200° Grädda i 35-40 min. Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Då blir ytan hårdseg och sååå god!

Här har jag kärnat ur och hackat 2 äpplen i småbitar. Skalet får vara kvar.

På denna bilden ser ni rakt ner i degenbunken där äppelbitarna ligger i degvätskan. Nu ska de båda mjölsorterna arbetas in, när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter så är mjölmängden lagom.

Nu har äppelbröden jäst klart. Små äpplebitar syns i degen.

Äppelbröden är gräddade och klara. Nu ska de svalna på galler utan bakduk så att de behåller sin hårdsega skorpa.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00