ANNONS
Integritet på Tailsweep

Brytbröd

/

Hej ♥ Det här är ett mycket gott brytbröd kan jag lova. För att få bullarna jämnstora så vägde jag degen efter jäsning, den vägde 1445 g, den summan delade jag med antalet bullar vilket i detta receptet var 17 st. 1445 g delat med 17 blir 85 g. Mina bullar skulle då väga 85 g för att bli så jämna som möjligt.

Det låter kanske krångligt att väga bullarna men med miniräknare är det lätt. Jag använde en hushållsvåg för att väga degen. Efter varje bulle som jag vägt lade jag ut dem på plåten. Sedan vägde jag nästa och fortsatte så tills det var klart. Man kan ju självklart använda ögonmått istället om man vill.

Istället för bakplåtspapper så smorde jag ugnsplåten med smör för att få en lite hårdare yta under brödet. Det blev väldigt lyckat. Efter gräddning strödde jag på lite mjöl på brödet för att jag tycker att det ser hembakat och trevligt ut.

BRYTBRÖD (1 st)

Baka även ett BRYTBRÖD MED OSTSMAK

Recept

 • 50 g jäst
 • 5,5 dl kallt vatten
 • 50 g rumsvarmt smör
 • 1 msk strösocker
 • 2 tsk salt
 • 12-13 dl vetemjöl fullkorn

Gör så här

 1. Lös upp jästen med lite kallt vatten.
 2. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser.
 3. Arbeta degen med maskin i 8 min. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min
 4. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela i 17 delar. Rulla ut 17 st bullar. Lägg en bulle i mitten av en smord ugnsplåt.
 5. Lägg 5 st bullar tätt runt om. Lägg 11 bullar tätt som en ring runt om (se bild) 
 6. Låt jäsa under bakduk i 30 min. 
 7. Pensla med vatten. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min.På bilden nedan visar Ludwig vilket mjöl som vi bakat med.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med frallor

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00