ANNONS
Integritet på Tailsweep

Het morotssoppa

/

Hej vänner ♥ Det här måste ni testa. En slät het morotssoppa som är riktigt enkel att göra. Den har asiatiska smaker som är så gott så man slevar i sig precis var enda droppe av soppan.

Den är stark! Jag tar alltid 1 tsk cayennepeppar men självklart kan man minska på mängden cayennepeppar om man inte vill ha den riktigt så stark. Smaka och testa er fram är bästa tipset.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

MOROTSSOPPA

4-6 portioner beroende på hur stora portioner som önskas

Laga även en KYCKLINGGRYTA MED KOKOSMJÖLK

Recept

400 g morötter

1 stor gul lök

2 msk rapsolja

2 tsk curry

0,5 – 1 tsk cayennepeppar

1 liter vatten

1 burk lätt kokosmjölk (400 ml)

2 grönsaksbuljongtärningar

Salt

Gör så här

  1. Skala och skiva morötter. Skala och hacka lök. Fräs morötter och lök i rapsolja tills de blivit blanka (de ska inte få färg)
  2. Rör ner curry och cayennepeppar efter tycke (1 tsk cayennepeppar blir väldigt starkt och det älskar jag men det är en smaksak) Fräs 1 minut.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk och buljongtärningar. Koka under lock tills morötterna är mjuka.
  4. Mixa morotssoppan slät med mixer. Smaka av med salt. Mixa lite till tills du är nöjd med smaken. Servera den heta morotssoppan med tex. fantastiska brödet med naturell färskost på.

Tips! Det är fint att dekorera soppan med en liten persiljekvist. Morotssoppan är vegetarisk

Här har jag och Ludwig skivat morötter (ni som följer mig på Instastory fick ju se när Ludwig hjälpte mig i köket) På denna bilden visar jag också vilken kokosmjölk som jag har använt.

Här har vi fräst morötter och lök blankt i rapsolja

Nu har morotssopppan kokat tills morötterna mjuknat. Dags att mixa soppan slät. Har ni ingen mixer (som man använder till tex. smoothie) så kan ni använda en stavmixer istället.

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00