ANNONS

Chokladkola med ingefära

/

Hej vänner ♥ Jag såg ett recept i annonsbladet från mataffären. Chokladkola med ingefära. Det blev jag sugen på att prova. Det stod att man skulle använda färsk ingefära men jag hade ett paket fryst ingefära hemma så jag använde det.

Det blev så gott. Koktiden ändrade jag, det är den tiden som står i detta receptet som jag har använt. Kolan blir perfekt då. Hoppas att ni också blir sugna på att koka denna goda kolan. Så här enkelt gör ni:

CHOKLADKOLA MED INGEFÄRA (40 st)

Kanske gillar du även detta – 25 SÖTA JULRECEPT

Recept

  • 100 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 msk kakao
  • 2 msk riven ingefära

Gör så här

  1. Smält smör i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnsstekpanna. Rör ner de övriga ingredienserna.
  2. Koka ihop allt. Sänk sedan värmen till medelsvag. Rör då och då under hela kokningen.
  3. Koka kolan till 120° Gör kulprovet om termometer saknas = droppa lite smet i kallt vatten. Om den går att rulla till en kula är kolan färdig.
  4. Häll smeten i en pappersklädd form ca 20×30 cm. Låt svalna i tex. kylen. Skär kolan i bitar med tex. pizzaskärare. Klä med smörpapper om så önskas. Förvara i kyl eller frys (tina frysta kolor innan servering)

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00