ANNONS

Fröknäcke

/

Froknacke 3

FRÖKNÄCKE – Bakas med dinkelmjöl
.
.
.
Recept
  • 2 msk pumpakärnor
  • 3/4 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl vatten
Topping: Flingsalt
.
.
Gör så här:
  1. Blanda ihop allt utom olja, vatten och flingsalt. Rör därefter ner oljan i fröblandningen.
  2. Koka upp vatten. Rör ner det heta vattnet till en gröt (blir gröten väldigt hård – tillsätt lite extra vatten)
  3. Fördela ut gröten på en pappersklädd ugnsplåt. Toppa med lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen 150° i ca 70 min. Låt kallna. Bryt i bitar.
0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00