ANNONS

Skurna pepparkakor

/

skurna pepparkakor recepten

SKURNA PEPPARKAKOR (ca 80 st)

Baka även en saftig och god MJUK PEPPARKAKA

Recept
  • 200 g rumsvamt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Gör så här:
  1. Vispa ihop smör, strösocker och sirap. Rör ihop pepparkakskryddor, vetemjöl och bakpulver. Vispa ihop allt och forma till en deg.
  2. Arbeta ut degen till två rullar. Klä dem med plastfolie. Lägg i kylskåpet i minst 3 timmar (gärna längre, dock längst 2 veckor. Degen går även frysa i ca 3 månader)
  3. Skär tunna skivor av pepparkaksdegen.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg. (gräddningstiden varierar efter hur tjocka pepparkakorna är 8-12 min, håll koll så ni inte bränner dem)

Klicka på länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

pepparkakor skurna blogg

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

bakbloggare-svenska

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00