Skurna pepparkakor

SKURNA PEPPARKAKOR (ca 80 st)
Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT
Recept
- 200 g rumsvamt smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 2 msk pepparkakskryddor
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Gör så här
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap. Rör ihop pepparkakskryddor, vetemjöl och bakpulver. Vispa ihop allt och forma till en deg.
- Arbeta ut degen till två rullar. Klä dem med plastfolie. Lägg i kylskåpet i minst 3 timmar (gärna längre, dock längst 2 veckor. Degen går även frysa i ca 3 månader)
- Skär tunna skivor av pepparkaksdegen.
- Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg. (gräddningstiden varierar efter hur tjocka pepparkakorna är 8-12 min, håll koll så ni inte bränner dem)
Klicka på länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

0