Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor 2

Idag har jag bakat ett gäng smakrika och goda pepparkakor 😀 Jag gillar ju att förenkla olika saker så skurna pepparkakor är min favorit helt klart, då slipper man att kavla degen. Det är smidigt och extra smidigt blir det med färdig pepparkakskrydda i degen.
.
Ofta innehåller recept på skurna pepparkakor mandel men jag brukar göra utan mandel för det gillar vi bäst. Vill man ha mandel i pepparkakorna så går det bra att hacka ungefär 2 dl sötmandel och blanda in i degen. Som alltid med pepparkakor så gäller det att testa sig fram vad det gäller tiden i ugnen. Tunt skurna pepparkakor behöver kortare gräddningstid och lite tjockare behöver lite längre tid.

Pepparkakor 1

SKURNA PEPPARKAKOR (ca 80 st)

Recept
  • 200 g rumsvamt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
.
Gör så här:
Vispa ihop smör, strösocker och sirap. Rör ihop pepparkakskryddor, vetemjöl och bakpulver. Vispa ihop allt och forma till en deg. Arbeta ut degen till två rullar. Klä dem med plastfolie. Lägg i kylskåpet i minst 3 timmar (gärna längre, dock längst 2 veckor. Degen går även frysa i ca 3 månader)
.
Skär tunna skivor av pepparkaksdegen. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg. (gräddningstiden varierar efter hur tjocka pepparkakorna är 8-12 min, håll koll så ni inte bränner dem)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..