Dumlekakor med noblesse
Hej vänner ♥ Kakor med dumle och noblesse har ni testat att baka det? Det är en av världens godaste kakor om ni frågar mig. Receptet på dessa dumlekakor finns här på bloggen sedan tidigare.
Till jul så är mitt tips att använda noblesse med apelsinsmak, det blir riktigt gott och apelsin ger ju julsmak.
DUMLEKAKOR (20 st)
Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor
Recept
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 10 st dumlekolor
- 20 st noblesse
Gör så här
- Elvispa ihop smör och strösocker. Arbeta in vetemjöl och bakpulver. Tryck ihop till en deg. Ställ i kylen i 30 min.
- Forma degen till 20 st bollar. Lägg dem i folieformar. Dela dumle på mitten. Tryck ner i varje boll.
- Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min. Tag ut kakorna. Lägg på en noblesse på varje kaka. När noblesse smält, låt svalna i kyl eller frys.
Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor
Dumle och noblesse som ska bli en helt fantastiskt god och lättbakad dumlekaka😛
Här har jag rullat ut degen till bollar och tryckt ner en halv dumle i varje boll. Bollarna kommer sedan att flyta ut under gräddningen och dumle kommer att smälta.
Här ser ni kakorna varma och nygräddade. Nu ska varje kaka toppas med en noblesse
Noblesse smälter snabbt på de nygräddade kakorna. När den stelnat är det dags att provsmaka.