ANNONS

Dumlekakor med noblesse

/

Hej vänner ♥ Kakor med dumle och noblesse har ni testat att baka det? Det är en av världens godaste kakor om ni frågar mig. Receptet på dessa dumlekakor finns här på bloggen sedan tidigare.

Till jul så är mitt tips att använda noblesse med apelsinsmak, det blir riktigt gott och apelsin ger ju julsmak.

DUMLEKAKOR (20 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 st dumlekolor
  • 20 st noblesse

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Arbeta in vetemjöl och bakpulver. Tryck ihop till en deg. Ställ i kylen i 30 min. 
  2. Forma degen till 20 st bollar. Lägg dem i folieformar. Dela dumle på mitten. Tryck ner i varje boll.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min. Tag ut kakorna. Lägg på en noblesse på varje kaka. När noblesse smält, låt svalna i kyl eller frys.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

Dumle och noblesse som ska bli en helt fantastiskt god och lättbakad dumlekaka😛

Här har jag rullat ut degen till bollar och tryckt ner en halv dumle i varje boll. Bollarna kommer sedan att flyta ut under gräddningen och dumle kommer att smälta.

Här ser ni kakorna varma och nygräddade. Nu ska varje kaka toppas med en noblesse

Noblesse smälter snabbt på de nygräddade kakorna. När den stelnat är det dags att provsmaka.

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00