After Eight Chokladbollar

AFTER EIGHT CHOKLADBOLLAR

Antal beror på hur stora ni gör chokladbollarna

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • Ca 7 dl havregryn
  • 1 litet paket After Eight (200 g)

Gör så här

  1. Dela smör i bitar. Elvispa ihop allt utom After Eight. Kör smeten tills havregrynen blir finfördelade 5-10 min.
  2. Smält After Eight över vattenbad. Vispa in smält After Eight i chokladbollssmeten.
  3. Ställ i kylen tills det går att rulla bollar (ca 1 timme) Rulla ut bollar och vänd i pärlsocker.

Tips! Om det är svårt att få pärlsockret att fästa: Pensla bollarna med lite vatten innan ni vänder dem i pärlsocker.

Fler chokladbollsrecept – 11 recept på chokladbollar

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

0
4

Dumlekakor med noblesse

Hej vänner ♥ Kakor med dumle och noblesse har ni testat att baka det? Det är en av världens godaste kakor om ni frågar mig. Receptet på dessa dumlekakor finns här på bloggen sedan tidigare.

Till jul så är mitt tips att använda noblesse med apelsinsmak, det blir riktigt gott och apelsin ger ju julsmak.

DUMLEKAKOR (20 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 st dumlekolor
  • 20 st noblesse

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Arbeta in vetemjöl och bakpulver. Tryck ihop till en deg. Ställ i kylen i 30 min. 
  2. Forma degen till 20 st bollar. Lägg dem i folieformar. Dela dumle på mitten. Tryck ner i varje boll.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min. Tag ut kakorna. Lägg på en noblesse på varje kaka. När noblesse smält, låt svalna i kyl eller frys.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

Dumle och noblesse som ska bli en helt fantastiskt god och lättbakad dumlekaka😛

Här har jag rullat ut degen till bollar och tryckt ner en halv dumle i varje boll. Bollarna kommer sedan att flyta ut under gräddningen och dumle kommer att smälta.

Här ser ni kakorna varma och nygräddade. Nu ska varje kaka toppas med en noblesse

Noblesse smälter snabbt på de nygräddade kakorna. När den stelnat är det dags att provsmaka.

4
13

Kycklingpaj med bacon

KYCKLINGPAJ MED BACON

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Fyllning

  • 1 paket bacon (140 g)
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • Röd chili
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och vitpeppar
  • 1 dl riven ost

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Äggstanning : 3 ägg, 1,5 dl vispgrädde, 0,5 dl mjölk, salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 30 min.
  2. Fyllning : Klipp bacon i bitar. Knaperstek.
  3. Dela kyckling i bitar. Tärna paprika. Hacka chili (ca 0,5 msk)
  4. Bryn kycklingen. Lägg i paprika och chili. Stek tills paprikan mjuknat lite. Smula ner oregano. Salta och peppra. Låt svalna lite. Lägg bacon, kycklingröra och ost i pajskalet.
  5. Äggstanning : Vispa ihop äggstanningen och häll den över fyllningen (salt och peppar efter tycke. Salta sparsamt eftersom även bacon är salt)
  6. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 35 min. Servera kycklingpajen ljummen med tex. sallad ochvitlökssås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling och en Lista med matpajer

0
26