ANNONS

Sockerbullar med saffran

/

sockerbullar saffran

SOCKERBULLAR MED SAFFRAN 

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Vetedeg

  • 2 påsar saffran (0,5 g/st)
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 250 g kesella
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 15 dl vetemjöl

Vaniljkräm

  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vetedeg : Kavla på saffranspåsarna med en kavel.
  2. Smält smör. Häll i mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  3. Rör ner resten av blandningen, kesella, strösocker, salt och saffran. Arbeta in vetemjöl.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min. Gör vaniljkräm medan degen jäser.
  5. Vaniljkräm : Rör i en kastrull ihop alla ingredienser utom vaniljsocker. Värm krämen under omrörning tills den tjocknar (koka inte) Drag kastrullen åt sidan. Låt krämen svalna. Rör sedan ner vaniljsocker.
  6. Knåda vetedegen på mjölat bakbord. Forma till 30 bullar. Platta till varje bulle. Lägg på en klick vaniljkräm och nyp ihop degen.
  7. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen 225° i ca 20 min.

Innan servering : Doppa bullarna i smält smör och vänd dem i strösocker. Godast är saffransbullarna ljumna.

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00