Sockerbullar med saffran

SOCKERBULLAR MED SAFFRAN 

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Vetedeg

  • 2 påsar saffran (0,5 g/st)100 g smör5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella1,5 dl strösocker0,5 tsk saltca 15 dl vetemjöl

Vaniljkräm

  • 2 äggulor2 msk strösocker1,5 msk potatismjöl1,5 dl mjölk1 dl vispgrädde1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vetedeg : Kavla på saffranspåsarna med en kavel.
  2. Smält smör. Häll i mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  3. Rör ner resten av blandningen, kesella, strösocker, salt och saffran. Arbeta in vetemjöl.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min. Gör vaniljkräm medan degen jäser.
  5. Vaniljkräm : Rör i en kastrull ihop alla ingredienser utom vaniljsocker. Värm krämen under omrörning tills den tjocknar (koka inte) Drag kastrullen åt sidan. Låt krämen svalna. Rör sedan ner vaniljsocker.
  6. Knåda vetedegen på mjölat bakbord. Forma till 30 bullar. Platta till varje bulle. Lägg på en klick vaniljkräm och nyp ihop degen.
  7. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen 225° i ca 20 min.

Innan servering :Doppa bullarna i smält smör och vänd dem i strösocker. Godast är saffransbullarna ljumna.

0
3

Saftig saffranskaka

SAFTIG SAFFRANSKAKA

Kanske gillar du även detta – 25 SÖTA JULRECEPT

Recept

  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smält smör. Låt svalna lite.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner det smälta smöret och mjölk.
  3. Kavla på saffranspåsen med en kavel. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och saffran. Rör ner mjölblandningen i smeten.
  4. Grädda saffranskakan i en smord och bröad sockerkaksform. Mitt i ugnen 175° i 35-40 min (kolla med provsticka)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

0
7

After Eight Chokladbollar

AFTER EIGHT CHOKLADBOLLAR

Antal beror på hur stora ni gör chokladbollarna

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • Ca 7 dl havregryn
  • 1 litet paket After Eight (200 g)

Gör så här

  1. Dela smör i bitar. Elvispa ihop allt utom After Eight. Kör smeten tills havregrynen blir finfördelade 5-10 min.
  2. Smält After Eight över vattenbad. Vispa in smält After Eight i chokladbollssmeten.
  3. Ställ i kylen tills det går att rulla bollar (ca 1 timme) Rulla ut bollar och vänd i pärlsocker.

Tips! Om det är svårt att få pärlsockret att fästa: Pensla bollarna med lite vatten innan ni vänder dem i pärlsocker.

Fler chokladbollsrecept – 11 recept på chokladbollar

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

0
4