ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sockerbullar med saffran

/

SOCKERBULLAR MED SAFFRAN 

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Vetedeg

  • 2 påsar saffran (0,5 g/st)100 g smör5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella1,5 dl strösocker0,5 tsk saltca 15 dl vetemjöl

Vaniljkräm

  • 2 äggulor2 msk strösocker1,5 msk potatismjöl1,5 dl mjölk1 dl vispgrädde1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vetedeg : Kavla på saffranspåsarna med en kavel.
  2. Smält smör. Häll i mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  3. Rör ner resten av blandningen, kesella, strösocker, salt och saffran. Arbeta in vetemjöl.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min. Gör vaniljkräm medan degen jäser.
  5. Vaniljkräm : Rör i en kastrull ihop alla ingredienser utom vaniljsocker. Värm krämen under omrörning tills den tjocknar (koka inte) Drag kastrullen åt sidan. Låt krämen svalna. Rör sedan ner vaniljsocker.
  6. Knåda vetedegen på mjölat bakbord. Forma till 30 bullar. Platta till varje bulle. Lägg på en klick vaniljkräm och nyp ihop degen.
  7. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen 225° i ca 20 min.

Innan servering :Doppa bullarna i smält smör och vänd dem i strösocker. Godast är saffransbullarna ljumna.

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00