Tigerkaka med saffran

Första advent idag. Mysigt! I eftermiddag ska vi fika en enkel adventsfika och tända första ljuset. Jag har bakat en tigerkaka med saffran som vi ska smaka på, till kakan dricker jag och Fredrik kaffe och barnen ska få julmust. När jag tänker efter så kommer nog jag också att smaka på lite julmust, det ger ju verkligen julstämning.

Saffranskaka som tigerkaka har jag gjort många gånger förut och receptet finns här på bloggen sedan tidigare men idag passade jag på att fota lite nya bilder, det är alltid kul att förnya bilderna när jag har möjlighet till det.

.

10 tips till på juliga sötsaker: Saftiga saffransbullar – Mariannetryffel – Skurna pepparkakor – Mjölkchokladfudge – Mjuk pepparkaka – Bounty – After Eight kladdkaka – Kladdkaka med polkagrisar – Chokladkola – Trillingnöt

TIGERKAKA MED SAFFRAN

.

Recept

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 g saffran = 1 påse
  • 3 msk kakao
.
Gör så här:
Elvispa ihop smör och strösocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Blanda sist i grädde.
.
Kavla lite på saffranspåsen. Lägg lite mindre än hälften av smeten i en annan skål. Blanda ner kakao. I smeten som ligger kvar i den första bunken rör du ner saffran.
.
Häll hälften av saffranssmeten i smord och bröad sockerkaksform.
Häll på chokladsmeten. Överst häller du resten av saffranssmeten. Dra lite med en gaffel genom smeten så att kakan blir marmorerad. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 1 timme. (testa med provsticka) Låt svalna i formen.
Så saftig och god blir den här saffranskakan.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..