ANNONS

Tigerkaka med saffran

/

Hej vänner. Idag är det 1:a advent. Mysigt.

I eftermiddag ska vi fika en enkel adventsfika och tända första ljuset. Jag har bakat en tigerkaka med saffran som vi ska smaka på.

Saffranskaka som tigerkaka har jag gjort många gånger förut. Receptet finns här på bloggen sedan tidigare.

Idag passade jag på att fota lite nya bilder.

TIGERKAKA MED SAFFRAN

Kanske gillar du även detta – 25 SÖTA JULRECEPT

Recept

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 g saffran = 1 påse
  • 3 msk kakao
Gör så här:
  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Blanda sist ner grädde.
  2. Kavla lite på saffranspåsen. Lägg lite mindre än hälften av smeten i en annan skål. Blanda ner kakao.
  3. I smeten som ligger kvar i den första bunken rör du ner saffran.
  4. Häll hälften av saffranssmeten i smord och bröad sockerkaksform.
  5. Häll på chokladsmeten. Överst häller du resten av saffranssmeten. Dra lite med en gaffel genom smeten så att kakan blir marmorerad.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 1 timmeLåt kakan svalna i formen.
 Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM 

bakbloggare-svenska

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00