Tigerkaka med saffran

Hej vänner ♥ Idag är det 1:a advent. Mysigt. I eftermiddag ska vi fika en enkel adventsfika och tända första ljuset. Jag har bakat en tigerkaka med saffran som vi ska smaka på.

Saffranskaka som tigerkaka har jag gjort många gånger förut. Receptet finns här på bloggen sedan tidigare. Idag passade jag på att fota lite nya bilder.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

TIGERKAKA MED SAFFRAN

Kanske gillar du även detta – 25 SÖTA JULRECEPT

Recept

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 g saffran = 1 påse
  • 3 msk kakao

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Blanda sist ner grädde.
  2. Kavla lite på saffranspåsen. Lägg lite mindre än hälften av smeten i en annan skål. Blanda ner kakao.
  3. I smeten som ligger kvar i den första bunken rör du ner saffran.
  4. Häll hälften av saffranssmeten i smord och bröad sockerkaksform.
  5. Häll på chokladsmeten. Överst häller du resten av saffranssmeten. Dra lite med en gaffel genom smeten så att kakan blir marmorerad.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 1 timmeLåt kakan svalna i formen.

 Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

0
2

Inlägget innehåller annonslänkar

Sockerkaka utan smör och mjölk

SOCKERKAKA UTAN SMÖR OCH MJÖLK

LÄS HÄR OCKSÅ

Recept

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
  2. Koka upp vatten. Blanda ner 1 dl kokhett vatten i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 40 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

8
84

Islykta

Hej vänner. Att göra fina islyktor när det är riktigt kallt ute det måste ni passa på att göra. Det är så vackert!

Vill ni göra stora islyktor så kan ni frysa vatten i en hink med en mindre hink placerad i mitten, den lilla hinken bildar själva hålet på lyktan. Använd ett tynge över den mindre hinken så att den håller sig på plats. För att få bort islyktan från hinkarna ställer ni in allt i rumsvärme en stund.

Det allra smidigaste sättet att göra en fin islykta är att frysa vatten i sockerkaksformar som jag har gjort på bilden. Häll i vatten i en sockerkaksform och dekorera med tex. granris, frukt eller blommor.

När lyktan är genomfrusen så är det lätt att stjälpa upp den och sedan tända ett ljus i mitten. En marschall tex. brukar passa bra i storleken och är väldigt vackert. Lycka till!

0
3