ANNONS

Tacopaj med tacosalsa

/

tacopaj (6)
TACOPAJ MED TACOSALSA

Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
.
Gör så här:
Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut i pajform. Nagga. Förgrädda 225° i 10 min
************************************************************
Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse tacokrydda 40 g
  • 1 dl vatten
  • 1 burk tacosalsa ex. se bild!
.
Gör så här:
Fräs köttfärsen smulig. Pressa ner vitlök. Rör ner tacokrydda, vatten och tacosalsa. Låt småputtra på medelvärme i 5 min. Häll i pajskalet.
**************************************************************
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Paprika
  • 1,5 dl riven ost
.
Gör så här:
Vispa ihop ägg, gräddfil, salt och vitpeppar. Häll äggstanningen över köttfärsen. Peta med en gaffel i köttfärsen så äggstanningen rinner ner i pajen. Skiva paprika. Toppa pajen med paprika och ost.
.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 30 min (tills pajen stannat)
Servera med tex. sallad och gräddfil blandad med lite sambal oelek. Det är även gott att servera tortillachips till.
tacopaj recept (1)
tacopaj (7)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00