ANNONS

After Eight Tårta

/

after eight (5)

AFTER EIGHT TÅRTA – Ett topprecept från min syster

Baka även mycket SAFTIGA SAFFRANSBULLAR

Tårtbotten
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 12 plattor after eight
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
Gör så här:
  1. Bryt mörk choklad i bitar. Smält ihop mörk choklad, smör och After Eight i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten.
  3. Rör ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm (klä botten med bakpapper)
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 175° i ca 20 min.
Tårtbotten är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten. Låt svalna i formen (tårtan blir och ska vara lite kladdig)
**************************************************************
Glasyr
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 18 plattor After Eight
Gör så här:
  1. Smält ihop smör, vispgrädde och After Eight. När blandningen kokat upp, drag kastrullen åt sidan.
  2. Häll glasyren över tårtbotten. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.

Lossa tårtan från formen med hjälp av en kniv. Garnera med vispad grädde och ev. After Eight

after eight (2) (2)

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00