After Eight Tårta
AFTER EIGHT TÅRTA – Ett topprecept från min syster
Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT
Tårtbotten
- 100 g mörk choklad
- 200 g smör
- 12 plattor after eight
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Bryt mörk choklad i bitar. Smält ihop mörk choklad, smör och After Eight i en kastrull. Låt svalna.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten.
- Rör ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm (klä botten med bakpapper)
- Grädda i nedre delen av ugnen 175° i ca 20 min.
Tårtbotten är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten. Låt svalna i formen (tårtan blir och ska vara lite kladdig)
**************************************************************
Glasyr
- 50 g smör
- 1,5 dl vispgrädde
- 18 plattor After Eight
Gör så här
- Smält ihop smör, vispgrädde och After Eight. När blandningen kokat upp, drag kastrullen åt sidan.
- Häll glasyren över tårtbotten. Låt stelna i kylen 2-3 timmar. Lossa tårtan från formen med hjälp av en kniv. Garnera med vispad grädde och ev. After Eight
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor
Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept