ANNONS

After Eight Tårta

/

after eight (5)

AFTER EIGHT TÅRTA – Ett topprecept från min syster

Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

Tårtbotten
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 12 plattor after eight
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
Gör så här
  1. Bryt mörk choklad i bitar. Smält ihop mörk choklad, smör och After Eight i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten.
  3. Rör ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm (klä botten med bakpapper)
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 175° i ca 20 min.
Tårtbotten är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten. Låt svalna i formen (tårtan blir och ska vara lite kladdig)
**************************************************************
Glasyr
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 18 plattor After Eight
Gör så här
  1. Smält ihop smör, vispgrädde och After Eight. När blandningen kokat upp, drag kastrullen åt sidan.
  2. Häll glasyren över tårtbotten. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.

Lossa tårtan från formen med hjälp av en kniv. Garnera med vispad grädde och ev. After Eight

after eight (2) (2)

Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

bakbloggare-svenska

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00