After Eight Tårta

AFTER EIGHT TÅRTA – Ett topprecept från min syster

Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

Tårtbotten

  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 12 plattor after eight
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Bryt mörk choklad i bitar. Smält ihop mörk choklad, smör och After Eight i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten.
  3. Rör ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm (klä botten med bakpapper)
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 175° i ca 20 min.

Tårtbotten är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten. Låt svalna i formen (tårtan blir och ska vara lite kladdig)

**************************************************************

Glasyr

  • 50 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 18 plattor After Eight

Gör så här

  1. Smält ihop smör, vispgrädde och After Eight. När blandningen kokat upp, drag kastrullen åt sidan.
  2. Häll glasyren över tårtbotten. Låt stelna i kylen 2-3 timmar. Lossa tårtan från formen med hjälp av en kniv. Garnera med vispad grädde och ev. After Eight

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
6

Lax i krämig vitlökssås

Hej kompisar ♥ Att laga lax är verkligen lätt. Latmansmat skulle man kunna kalla det 😀 Först köper man ett paket fryst lax i portionsbitar, låter det tina på diskbänken. Lägger de tinade laxfiléerna i en ugnsform.

Vispar ihop en sås och häller över laxen och så in i ugnen. Efter 20 minuter är det klart. Ris är gott att äta till men vill man att det ska gå ännu snabbare så kan man koka färsk pasta och servera till, det blir klart på några minuter.

LAX I KRÄMIG VITLÖKSSÅS (4 port)

Följ länken för fler laxrecept –6 RECEPT MED LAX

Recept

  • 4 st laxfiléer (125 g/st)
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost med vitlökssmak
  • Citronpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra laxfiléer. Lägg i en ugnsform.
  2. Vispa ihop grädde och färskost. Smaka av med citronpeppar (snåla inte)
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 20 min (tills laxen är klar) Servera laxrätten med tex. jasminris och grönsaker.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Laxfiléer ligger i en ugnsform. Vi är ju en stor familj, receptet har jag skrivit till 4 portioner men vi gjorde dubbelt så mycket. Alla här hemma älskar lax så det går åt och så blev det en matlåda till Fredrik också.

Såsen är snabbt ihopvispad och här häller jag den över laxfiéerna. Ta rikligt med citronpeppar för det ger verkligen en god smak.

Efter 20 min i ugnen så är laxfiléerna klara.

Till laxen åt vi jasminris. För att göra det extra festligt så formade jag riset till risbollar (kanske kallas det något annat?)

Tryck i det klibbiga jasminriset i något som har den formen och storleken som du vill ha på risbollarna. Denna gången använde jag en kopp men tex. ett decilitermått funkar också bra.

Och så stjälper man upp risbollen på tallriken. Visst blir det snyggt! När laxen låg på tallriken pepprade jag lite extra med citronpeppar över såsen. Citronpeppar är gott och så blir det fint tycker jag.

2
6

After Eight Mintchokladmousse

AFTER EIGHT MINTCHOKLADMOUSSE (6 port)

Ett topprecept som jag fått av min mamma 😀

Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

Recept

  • 1+2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 10 plattor After Eight

Gör så här

  1. Koka upp 1 dl grädde under omrörning. Drag kastrullen åt sidan. Bryt mörk choklad i bitar. Rör ner after eight och choklad i grädden (tills det smält) Låt svalna i rumstemperatur.
  2. Vispa upp 2 dl vispgrädde. Vänd ner grädden i chokladblandningen (blanda väl eller ojämnt så att moussen blir marmorerad)
  3. Fördela ut After Eight mousse i 6 st glas. Låt stelna i kylen 1 timme eller längre (tex under natten) Dekorera med tex, hyvlad choklad eller vispad grädde och After Eight på toppen.
0
21