After Eight Tårta

after eight (5)

AFTER EIGHT TÅRTA – Ett topprecept från min syster

TIPS! Testa även mina SAFTIGA SAFFRANSBULLAR

 

Tårtbotten
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 12 plattor after eight
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
.
Gör så här:
Bryt mörk choklad i bitar. Smält ihop mörk choklad, smör och After Eight i en kastrull. Låt svalna.
.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten.
.
Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm (klä botten med bakpapper) Grädda i nedre delen av ugnen 175° i ca 20 min.
.
Tårtbotten är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten. Låt svalna i formen (tårtan blir och ska vara lite kladdig)
**************************************************************
Glasyr
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 18 plattor After Eight
.
Gör så här:
Smält ihop smör, vispgrädde och After Eight. När blandningen kokat upp, drag kastrullen åt sidan. Häll glasyren över tårtbotten. Låt stelna i kylen 2-3 timmar. Lossa tårtan från formen med hjälp av en kniv. Garnera med vispad grädde och ev. After Eight

after eight (2) (2)
För tips på fler recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..