ANNONS

Fläskfilé i sambalsås

/

Hej vänner. Hoppas att allt är bra med er ♥

Idag gjorde jag en enkel och snabb maträtt med fläskfilé till middag. Mums så smaskigt! Fläskfilé är verkligen gott.

Jag tog sambal oelek i såsen för att få lite hetta. Mängden sambal tar ni efter eget tycke, alla gillar vi olika. Jag gillar starkt.

FLÄSKFILÉ I SAMBALSÅS (6-8 port)

Laga även FLÄSKFILÈ MED BASILIKA OCH MOZZARELLA

Recept

  • 2 fläskfiléer (ca 600 g/st)
  • Salt och vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • Maizena redning
  • 0,5 – 1 msk sambal oelek

Gör så här:

  1. Putsa och skiva fläskfilé. Bryn i smör (använd en stor stekpanna) Salta och peppra. Lägg åt sidan. Tag ev.bort stekklumpar.
  2. Vispa ur stekpannan med 2 dl vatten. Koka upp. Låt buljongtärningar smälta.
  3. Vispa ner grädde och tomatpuré. Koka upp. Häll på maizena redning tills önskad konsistens. Smaka av med sambal oelek, salt och vitpeppar. Lägg i fläskfilén och låt småputtra till köttet är helt klart.

Servera fläskfilén med tex. ris och grönsaker

Jag köper alltid sambal oelek i en flaska som man kan klämma ut den mängd man behöver. Skönt att slippa kladda med en sked i en glasburk.

De röda prickarna i såsen är sambal oelek, jag har använt ganska mycket eftersom alla vi här hemma gillar stark mat.

Smaka krydda smaka, det är bästa sättet för att få det resultatet man vill ha.

På bilden nedan ser ni rester som blev över efter middagen, det blir en perfekt matlåda 😛

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00