Fläskfilé i sambalsås

Hej! Enkelt och gott med fläskfilé blev det idag. Det krävs inte särskilt många ingredienser eller mycket arbetsinsats för att fixa en god middag med fläskfile 😀 Fläskfilé, grädde och lite kryddor, det är allt som behövs och något tillbehör som tex. ris och grönsaker.

Lite hetta i såsen blev det denna gången till fläskfilén, jag har använt sambal oelek. Det är en av mina favoriter i köket, perfekt för alla som gillar stark mat. Hur stark ni vill ha såsen får ni testa er fram till. Det är en smaksak.

FLÄSKFILÉ I SAMBALSÅS (6-8 port)

.

Recept

  • 2 fläskfiléer (ca 600 g/st)
  • Salt och vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • Maizena redning
  • 0,5 – 1 msk sambal oelek

.

Gör så här:

Putsa och skiva fläskfilé. Bryn i smör (använd en stor stekpanna) Salta och peppra. Lägg åt sidan. Tag ev.bort stekklumpar.

Vispa ur stekpannan med 2 dl vatten. Koka upp. Låt buljongtärningar smälta. Vispa i grädde och tomatpuré. Koka upp. Häll på maizena redning tills önskad konsistens. Smaka av med sambal oelek, salt och vitpeppar.

Lägg i fläskfilén och låt småputtra till köttet är helt klart. Servera med tex. ris och grönsaker

Jag köper alltid sambal oelek i en flaska som man kan klämma ut den mängd man behöver. Skönt att slippa kladda med en sked i en glasburk.

De röda prickarna i såsen är sambal oelek, jag har använt ganska mycket eftersom vi gillar stark mat. Smaka krydda smaka, så gör man för att få det resultatet man vill ha. På bilden nedan ser ni rester som blev över efter middagen, det blir en perfekt matlåda

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..