ANNONS

Kanelkola

/

Hej vänner ♥ Alltså den här kolan! Ojojoj vad god den blev med riktig julsmak 😀 Jag provade att röra ner ett par teskedar malen kanel när jag kokade kola denna gången och det var verkligen inte sista gången jag gör det. Riktigt bra blev det och kanel i kolan ger extra julstämning.

På bilden här ovan ser ni hembakade pepparkakor som barnen var hos mormor och bakade i helgen, tyvärr har jag inte receptet på hennes pepparkakor men jag har ett annat recept som är riktigt bra på skurna pepparkakor

Här finns recept på skurna pepparkakor Hoppas att ni blir sugna på att testa både kanelkola och skurna pepparkakor 😀

KANELKOLA

Kanske gillar du även detta – 16 TIPS PÅ JULGODIS

Recept

  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2 tsk malen kanel

Gör så här

  • Lägg allt utom kanel i tjockbottnad gryta. Koka upp under omrörning. Sänk till medelsvag värme. Låt sjuda tills 120°( 20-30 min) Rör då och då. Rör ner kanel i slutet av kokningen.

Saknas termometer – Gör kulprovet = Droppa lite smet i kallt vatten. Går den rulla till en kula är smeten färdigkokt.

  • Häll smeten i en pappersklädd form ca 20×30 cm. Låt svalna i kylen. Skär i ca 40 bitar. Använd tex. pizzaskärare. Klä tex. in kolan i smörpapper eller rulla i florsocker.

Förvara i kyl eller frys (tina frysta kolor innan servering)

Här ser ni hur kolan har stelnat i kylen under natten och nu har jag börjat skära upp den. En pizzaskärare funkar bra att använda.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

Kanel i kola det tycker jag att vi kallar för julig kanelkola 😛

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00