ANNONS

Ugnsomelett med räkstuvning

/

UGNSOMELETT

Receptet är lagom för en gratängform. Dubbla receptet så räcker det till en långpanna.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

Omelett

  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1+5 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop vetemjöl med 1 dl mjölk (till en redning) Koka upp 5 dl mjölk under omrörning. Drag kastrullen från värmen.
  2. Blanda ner redningen i den varma mjölken. Koka upp igen under omrörning. VIKTIGT, hoppa inte över!
  3. Låt svalna. Vipa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt.
  4. Grädda omeletten i smord ugnsform. Mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

Räkstuvning

  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • Maizena redning
  • 0,5 – 1 dl hackad dill
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl skalade räkor

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och vispgrädde under omrörning. Rör ner maizena redning tills önskad konsistens.
  2. Rör ner valfri mängd dill. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt stuvningen vila utan omrörning tills omeletten är klar. Blanda ner räkorna i stuvningen precis innan servering. Eller lägg på räkorna när stuvningen hällts ut på omeletten.

HÄR har jag gjort UGNSOMELETT MED SVAMPSTUVNING

HÄR hittar ni JANSSONS FRESTELSE

HÄR hittar ni recept på GODASTE KÖTTBULLARNA

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00