Ugnsomelett med räkstuvning
UGNSOMELETT
Receptet är lagom för en gratängform. Dubbla receptet så räcker det till en långpanna.
Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor
Omelett
- 1,5 msk vetemjöl
- 1+5 dl mjölk
- 5 ägg
- 1 tsk salt
Gör så här
- Vispa ihop vetemjöl med 1 dl mjölk (till en redning) Koka upp 5 dl mjölk under omrörning. Drag kastrullen från värmen.
- Blanda ner redningen i den varma mjölken. Koka upp igen under omrörning. VIKTIGT, hoppa inte över!
- Låt svalna. Vipa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt.
- Grädda omeletten i smord ugnsform. Mitt i ugnen 200° i ca 25 min.
Räkstuvning
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- Maizena redning
- 0,5 – 1 dl hackad dill
- Salt och vitpeppar
- 3 dl skalade räkor
Gör så här
- Koka upp mjölk och vispgrädde under omrörning. Rör ner maizena redning tills önskad konsistens.
- Rör ner valfri mängd dill. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt stuvningen vila utan omrörning tills omeletten är klar. Blanda ner räkorna i stuvningen precis innan servering. Eller lägg på räkorna när stuvningen hällts ut på omeletten.
HÄR har jag gjort UGNSOMELETT MED SVAMPSTUVNING
HÄR hittar ni JANSSONS FRESTELSE
HÄR hittar ni recept på GODASTE KÖTTBULLARNA
0