Chokladkola

CHOKLADKOLOR (40 st)
HÄR finns många fler tips till JUL
Recept
- 2 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl sirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
Gör så här
- Koka ihop allt under omrörning i tjockbottnad kastrull. Sänk värmen till medelsvag. Låt sjuda till 120° (20-30 min) Rör då och då.
Har du ingen termometer – gör kulprovet = Droppa lite smet i kallt vatten. Går den rulla till en kula är smeten färdigkokt.
- Häll ut smeten i liten pappersklädd form ca 20×30 cm. Låt svalna. Skär upp i valfria bitar ca 40 st.
Klä in kolan i klippta bitar av smörgåspapper. Förvara i kyl eller frys (tina frysta innan servering)
Den perfekta chokladkolan till jul
Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor


0