ANNONS
Integritet på Tailsweep

Saffranspannkaka

/

SAFFRANSPANNKAKA

Gör även en mycket god UGNSPANNKAKA

Recept

  • 1 kg färdig risgrynsgröt
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 2 msk strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mandel

Gör så här

  1. Häll risgrynsgröt i en bunke.
  2. Kavla på saffranspåsen. Rör ner saffran och strösocker i gröten och rör sedan ner ett ägg i taget.
  3. Häll kokande vatten över mandeln. Häll av vattnet. Drag sedan bort skalet på mandeln och hacka den grovt. Rör ner i grötsmeten.
  4. Grädda långt ner i ugnen i en bakpappersklädd smord ugnsform ca 20×30 cm. 200° i ca 40 min.Servera saffranspannkaka ljummen med sylt och vispad grädde.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00