ANNONS

Saffranspannkaka

/

Saffranpannkaka

SAFFRANSPANNKAKA

Gör även en mycket god UGNSPANNKAKA

Recept

  • 1 kg färdig risgrynsgröt
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 2 msk strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mandel

Gör så här

  1. Häll risgrynsgröt i en bunke.
  2. Kavla på saffranspåsen. Rör ner saffran och strösocker i gröten och rör sedan ner ett ägg i taget.
  3. Häll kokande vatten över mandeln. Häll av vattnet. Drag sedan bort skalet på mandeln och hacka den grovt. Rör ner i grötsmeten.
  4. Grädda långt ner i ugnen i en bakpappersklädd smord ugnsform ca 20×30 cm. 200° i ca 40 min. Servera saffranspannkaka ljummen med sylt och vispad grädde.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00