ANNONS

Kladdkaka med After Eight och tryffeltäcke

/

kladdkaka after eight (3)

KLADDKAKA MED AFTER EIGHT OCH TRYFFELTÄCKE

Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Steg 1, Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • ca 12 After Eight plattor

Tryffeltäcke : 300 g mjölkchoklad och 3/4 dl vispgrädde

Dekoration : Valfritt antal After Eight

.
Gör så här:
  1. Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Rör ner de övriga ingredienserna utom After Eight. Tillsätt smöret sist.
  2. Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Täck smeten med 12 After Eight plattor. Fördela resten av smeten över.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min (kladdkakan ska vara lös i mitten) Låt stelna lite i kylen. Bred sedan på tryffeltäcke
  4. Tryffeltäcke : Bryt choklad i bitar. Smält ihop choklad och vispgrädde i en kastrull. Rör chokladen slät.
  5. Bred ut tryffeltäcke över kladdkakan. Låt stelna lite i kylen. Stick ner valfritt antal After Eight plattor i tryffeln. Toppa gärna med flingsalt (valfritt)

Servera mintkladdkaka kylskåpskall med vispad grädde

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00