ANNONS

Kladdkaka med After Eight och tryffeltäcke

/

kladdkaka after eight (3)

KLADDKAKA MED AFTER EIGHT OCH TRYFFELTÄCKE

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • ca 12 After Eight plattor

Tryffeltäcke : 300 g mjölkchoklad och 3/4 dl vispgrädde

Dekoration : Valfritt antal After Eight

Gör så här
  1. Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Rör ner de övriga ingredienserna utom After Eight. Tillsätt smöret sist.
  2. Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Täck smeten med 12 After Eight plattor. Fördela resten av smeten över.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min (kladdkakan ska vara lös i mitten) Låt stelna lite i kylen. Bred sedan på tryffeltäcke
  4. Tryffeltäcke : Bryt choklad i bitar. Smält ihop choklad och vispgrädde i en kastrull. Rör chokladen slät.
  5. Bred ut tryffeltäcke över kladdkakan. Låt stelna lite i kylen. Stick ner valfritt antal After Eight plattor i tryffeln. Toppa gärna med flingsalt (valfritt) Servera mintkladdkaka kylskåpskall med vispad grädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00