Kladdkaka med After Eight och tryffeltäcke

KLADDKAKA MED AFTER EIGHT OCH TRYFFELTÄCKE

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • ca 12 After Eight plattor

Tryffeltäcke : 300 g mjölkchoklad och 3/4 dl vispgrädde

Dekoration : Valfritt antal After Eight

Gör så här

  1. Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Rör ner de övriga ingredienserna utom After Eight. Tillsätt smöret sist.
  2. Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Täck smeten med 12 After Eight plattor. Fördela resten av smeten över.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min (kladdkakan ska vara lös i mitten) Låt stelna lite i kylen. Bred sedan på tryffeltäcke
  4. Tryffeltäcke : Bryt choklad i bitar. Smält ihop choklad och vispgrädde i en kastrull. Rör chokladen slät.
  5. Bred ut tryffeltäcke över kladdkakan. Låt stelna lite i kylen. Stick ner valfritt antal After Eight plattor i tryffeln. Toppa gärna med flingsalt (valfritt) Servera mintkladdkaka kylskåpskall med vispad grädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

0
14

Bananfudge

BANANFUDGE (ca 40 st)

Kanske gillar du även detta – 16 TIPS PÅ JULGODIS

Recept

  • 100 g skumbananer (ca 16 st)
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 300 g vit choklad

Gör så här

  1. Klipp skumbananer i bitar. Lägg skumbananer, strösocker, vispgrädde och smör i en kastrull. Smält ihop under omrörning på svag värme. Småkoka under omrörning i 10 min.
  2. Bryt vit choklad i bitar. Rör ner i den heta blandningen. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna medan du rör i 5 min.
  3. Tryck ut i smord eller bakpappersklädd form (ca 20×20 cm) Låt stelna i kylen. Skär upp i valfria stora bitar.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0
11

Tomteskumfudge

TOMTESKUMFUDGE 

Gör även en mycket god BANANFUDGE

Recept

  • 10 skumtomtar
  • 150 g vit choklad
  • 50 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Klipp skumtomtar i småbitar. Hacka den vita chokladen. Lägg alla ingredienser utom choklad i en kastrull. Smält ihop och småkoka allt på svag värme i ca 10 min. Rör.
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner chokladen. Häll den släta smeten i klädd form (ca 10×25 cm) Låt stelna. Skär i valfria stora rutor. Tips! Använd tex. en brödform. Klä formen med bakplåtspapper eller plastfolie.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0
10