Kladdkaka med After Eight och tryffeltäcke
KLADDKAKA MED AFTER EIGHT OCH TRYFFELTÄCKE
Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka
Kladdkaka
- 150 g smör
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 1 nypa salt
- ca 12 After Eight plattor
Tryffeltäcke : 300 g mjölkchoklad och 3/4 dl vispgrädde
Dekoration : Valfritt antal After Eight
Gör så här
- Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Rör ner de övriga ingredienserna utom After Eight. Tillsätt smöret sist.
- Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Täck smeten med 12 After Eight plattor. Fördela resten av smeten över.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min (kladdkakan ska vara lös i mitten) Låt stelna lite i kylen. Bred sedan på tryffeltäcke
- Tryffeltäcke : Bryt choklad i bitar. Smält ihop choklad och vispgrädde i en kastrull. Rör chokladen slät.
- Bred ut tryffeltäcke över kladdkakan. Låt stelna lite i kylen. Stick ner valfritt antal After Eight plattor i tryffeln. Toppa gärna med flingsalt (valfritt) Servera mintkladdkaka kylskåpskall med vispad grädde
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor
0
14