Kladdkaka med After Eight och tryffeltäcke

kladdkaka after eight (3)
KLADDKAKA MED AFTER EIGHT OCH TRYFFELTÄCKE

Dekoreras med valfritt antal After Eight plattor

 

Steg 1, Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • ca 12 After Eight plattor
.
Gör så här:
Smält smöret. Låt svalna lite. Rör ihop ägg och strösocker. Rör ner de övriga ingredienserna utom After Eight. Tillsätt smöret sist.
.
Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Täck smeten med ca 12 After Eight plattor. Fördela resten av smeten över. Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min (kladdkakan ska vara lös i mitten)
.
Låt stelna lite i kylen. Bred sedan på tryffeltäcke
**********************************************************
Steg 2, Tryffeltäcke
  • 300 g mjölkchoklad
  • 3/4 dl vispgrädde
.
Gör så här:
Bryt choklad i bitar. Smält ihop choklad och vispgrädde i en kastrull. Rör chokladen slät.
.
Bred ut över kladdkakan. Låt stelna lite i kylen. Stick ner valfritt antal After Eight plattor i tryffeln. Toppa gärna med flingsalt. Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde.
LOADING..