ANNONS

Skinksås med kassler

/

Hej vänner. Med bebis i familjen och 5 jullovslediga barn är det svårt att få tiden att räcka till. Ja, Ludwig 5 år går ju inte på förskolan längre men vi säger att han har jullov också.

Därför har det varit glest mellan inläggen här på bloggen men idag ska ni få ett nytt recept.

Pasta med skinksås. Jag har använt kassler i min skinksås men har ni julskinka hemma så kan ni använda det. Lättlagat är det som de flesta av mina recept 😀

SKINKSÅS MED KASSLER (ca 4 port)

Gör även en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MINUTER

Recept

  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g tärnad kassler
  • 2 dl riven ost

Gör så här:

  1. Koka upp vatten. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Rör i creme fraiche, vispgrädde och persilja. Pressa ner vitlök.
  2. Blanda ner tärnad kassler. Låt småputtra en stund.
  3. Tag bort från värmen. Rör ner osten så den smälter (Salta och peppra om så önskas)

Servera skinksåsen med pasta och grönsaker.

Osten har smält ner i pastasåsen och den är klar att serveras

Under pastan har jag lagt ut ett lager med babyspenat.

Det är fint och gott.

Babyspenat, pasta och överst skinksåsen eller kasslersås som man också kan kalla den.

MUMS

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

hemma-bröd-baka

MAT KATEGORIER

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00