Räkcheesecake
RÄKCHEESECAKE – Mammas goda cheesecake
Förbered i god tid, gärna dagen innan servering.
Fyllning
- 5 gelatinblad
- 3 dl creme fraiche (34%)
- 400 g färskost
- 1 kg räkor med skal
- 1 liten rödlök
- 1 burk stenbitsrom
- 0,5 dl hackad dill
- 1 msk pressad citron
- Salt och vitpeppar
Botten : 75 g smör och 6-8 skivor kavring (kavring är ett bröd)
Gör så här
- Botten : Smält smör. Mixa kavring. Blanda ihop smör och kavring till en degig massa. Tryck ut i botten av en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
- Fyllning : Lägg gelatinblad i kallt vatten i 10 min.
- Rör ihop creme fraiche och färskost.
- Skala räkor. Hacka hälften av räkorna i småbitar. Resten av räkorna används till garnering. Skala och finhacka rödlök.
- Blanda ner hackade räkor, rödlök, rom, dill och pressad citron i creme fraicheröran. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält dem i kastrull på svag värme. Rör. Drag kastrullen från värmen.
- Rör ut gelatinet med lite creme fraicheblandning (då minskar risken för ev. klumpar i fyllningen) Blanda i resten av blandningen. Rör om ordentligt.
- Bred ut fyllningen över botten. Låt stelna i kylskåp i minst 5 timmar (gärna över natten) Dekorera med resten av räkorna innan servering.
Hitta snabbt utan bilder –Lista med fisk och skaldjur
Och en – Lista med cheesecake, glassås & glass
0