Räkcheesecake

räkcheesecake (2)
RÄKCHEESECAKE – Min mammas supergoda recept

Förbered i god tid, gärna dagen innan servering.

 

Gör botten först: Smält 75 g smör. Mixa 6-8 skivor kavring (bröd) Blanda ihop allt till en degig massa. Tryck ut i springform Ø ca 24 cm. Ställ i kylen.
.
.
Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 3 dl creme fraiche (34%)
  • 400 g färskost
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 liten rödlök
  • 1 burk stenbitsrom
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 msk pressad citron
  • Salt och vitpeppar
.
Gör så här:
Lägg gelatinblad i kallt vatten i 10 min. Rör ihop creme fraiche och färskost.
.
Skala räkor. Hacka hälften av räkorna i småbitar. Resten av räkorna används till garnering. Skala och finhacka rödlök.
.
Blanda ner hackade räkor, rödlök, rom, dill och pressad citron i creme fraicheröran. Smaka av med salt och vitpeppar.
.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält dem i kastrull på svag värme. Rör. Drag kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med lite creme fraicheblandning (då minskar risken för ev. klumpar i fyllningen) Blanda i resten av blandningen. Rör om ordentligt. Bred ut fyllningen över botten.
.
Låt stelna i kylskåp minst 5 timmar (gärna över natten) Dekorera med resten av räkorna innan servering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..