ANNONS

Räkcheesecake

/

räkcheesecake (2)

RÄKCHEESECAKE – Min mammas goda cheesecake

Förbered i god tid, gärna dagen innan servering.

Följ länken för fler cheesecake – Alla recept på cheesecake

.
.
Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 3 dl creme fraiche (34%)
  • 400 g färskost
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 liten rödlök
  • 1 burk stenbitsrom
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 msk pressad citron
  • Salt och vitpeppar

Botten : 75 g smör och 6-8 skivor kavring (kavring är ett bröd)

.
Gör så här:
  1. Botten : Smält smör. Mixa kavring. Blanda ihop smör och kavring till en degig massa. Tryck ut i botten av en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
  2. Fyllning : Lägg gelatinblad i kallt vatten i 10 min.
  3. Rör ihop creme fraiche och färskost.
  4. Skala räkor. Hacka hälften av räkorna i småbitar. Resten av räkorna används till garnering. Skala och finhacka rödlök.
  5. Blanda ner hackade räkor, rödlök, rom, dill och pressad citron i creme fraicheröran. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält dem i kastrull på svag värme. Rör. Drag kastrullen från värmen.
  7. Rör ut gelatinet med lite creme fraicheblandning (då minskar risken för ev. klumpar i fyllningen) Blanda i resten av blandningen. Rör om ordentligt.
  8. Bred ut fyllningen över botten. Låt stelna i kylskåp i minst 5 timmar (gärna över natten) Dekorera med resten av räkorna innan servering.
0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00