Panerad ost och skinkfylld kycklingfilé
Önskas kryddad klyftpotatis till kycklingen –KLICKA HÄR
Recept
- 3 kycklingfiléer
- 9 skivor ost
- 3 skivor rökt skinka
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1,5 dl ströbröd
Gör så här
(Stoppa ev. först in den grillkryddade klyftpotatisen i ugnen)
- Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Vik skinkan dubbel över en ostskiva. Lägg ostskiva över och under skinkan. Tryck in i fickan. (Totalt blir det 3 skivor ost och 1 skinkskiva till varje kycklingfilé)
- Rulla de fyllda kycklingfiléerna i vetemjöl blandat med salt. Doppa sedan filéerna i uppvispat ägg. Vänd i ströbröd.
- Stek den panerade kycklingen i smör. Stek tills gyllenbrunt på medelvärme (ca 2 min/sida)
- Lägg kycklingen i ugnsform. Stek klart i ugnen 200° tills genomstekta (ca 10 min)
Servering : Panerad kycklingfilé, grillkryddad klyftpotatis, sallad och bearnaisesås (köpt)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling
0