ANNONS

Panerad ost och skinkfylld kycklingfilé

/

Önskas kryddad klyftpotatis till kycklingen – KLICKA HÄR

Recept

  • 3 kycklingfiléer
  • 9 skivor ost
  • 3 skivor rökt skinka
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1,5 dl ströbröd

Gör så här

(Stoppa ev. först in den grillkryddade klyftpotatisen i ugnen)

  1. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Vik skinkan dubbel över en ostskiva. Lägg ostskiva över och under skinkan. Tryck in i fickan. (Totalt blir det 3 skivor ost och 1 skinkskiva till varje kycklingfilé)
  2. Rulla de fyllda kycklingfiléerna i vetemjöl blandat med salt. Doppa sedan filéerna i uppvispat ägg. Vänd i ströbröd.
  3. Stek den panerade kycklingen i smör. Stek tills gyllenbrunt på medelvärme (ca 2 min/sida)
  4. Lägg kycklingen i ugnsform. Stek klart i ugnen 200° tills genomstekta (ca 10 min)

Servering : Panerad kycklingfilé, grillkryddad klyftpotatis, sallad och bearnaisesås (köpt)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00