ANNONS

Brownie med kola

/

God fortsättning på det nya året ♥ Hoppas att ni alla har haft en riktigt fin jul och att nyårsafton blev precis som ni ville.

Själva bestämde vi att ta det så lugnt som möjligt på nyår i år, våra två äldsta tjejer firade med sina kompisar.

Melwin var på nyårsfest hos min syster och hennes familj. De har en son, Elton 1 år. Han är kul att busa med tycker Melwin så fullt ös blev det för dem två. Hemma åt vi gott och kollade på två filmer. Jag, Fredrik, Fanny, Ludwig och vår gosige lille Oscar. Fyra månader blir Oscar nästa vecka så snart är det dags för smakportioner 😀 Kul.

Brownie med kola bakade jag i nyårshelgen, alltså godaste godaste godaste! Receptet kommer här:

BROWNIE MED KOLA

Baka även en enkel KOLAKLADDKAKA

Steg 1, Chokladbotten

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Elvispa ihop smör, strösocker, kakao, sirap och vaniljsocker. Vispa sakta i äggen. Rör ner vetemjöl.
  2. Grädda mitt i ugnen i smord springform Ø ca 24 cm. 175° i ca 30 min. Låt svalna.

_______________________________________________

Steg 2

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap

Topping : Flingsalt

Gör så här:

Koka ihop allt (utom flingsalt) Använd tjockbottnad kastrull eller gjutjärnsstekpanna. Låt småputtra på medelvärme till 120° Rör ofta!

Saknas termometer – Gör kulprovet = Droppa lite smet i kallt vatten. Går smeten att rulla till en kula är den färdigkokt.

Häll kolan över chokladbotten. Strö på ca 1 tsk flingsalt. Låt kolan stelna i kylen (gärna under natten) Tag bort kanten på formen. Hjälp ev. till med en kniv runt kanterna.

Servera som en kaka. Eller med en klick vispad grädde. Eller med vaniljglass till. Gotteligottgott!

Jag gräddar denna brownie i springform och då blir den ju rund så man kan även kallad den för brownietårta.

Galet god med kola på toppen 😛 Och flingsalt blir pricken över i:et.

Chokladbotten blir inte lika kladdig som en kladdkaka men eftersom den inte innehåller bakpulver blir den kompakt.

Allra bäst blir brownie efter att ha stått i kylen med kolan på toppen i en eller två dagar.

Låt den sedan stå framme i rumstemperatur en stund innan servering så kolan mjuknar lite.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00