ANNONS

Hasselbackspotatis

/
hasselbackspotatis

HASSELBACKSPOTATIS (ca 6 port)

Laga även supergod UGNSPOTATIS MED VITLÖK

Recept

  • 1 kg fast potatis (så jämnstora som möjligt)
  • ca 50 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • ca 1 dl ströbröd

Gör så här

  1. Skala potatis. Skär i skivor utan att potatisen faller isär. Tips! Lägg potatisen i en slev så riskerar du inte att skära igenom.
  2. Lägg potatisen på en ugnsplåt. Smörj ovansidan av varje potatis med hälften av smöret.
  3. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min.
  4. Tag ut potatisen. Låt en klick smör smälta på varje potatis. Salta och strö över ströbröd.
  5. Ställ in plåten mitt i ugnen igen 225° i ca 20 min.

Hitta utan bilder –

Lista med soppor, potatis & grönsaker

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00