Hasselbackspotatis

hasselbackspotatis

HASSELBACKSPOTATIS (ca 6 port)

 

Recept
  • 1 kg fast potatis (så jämnstora som möjligt)
  • ca 50 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • ca 1 dl ströbröd
.
Gör så här:
  1. Skala potatis. Skär i skivor utan att potatisen faller isär. Tips! Lägg potatisen i en slev så riskerar du inte att skära igenom.
  2. Lägg potatisen på en ugnsplåt. Smörj ovansidan av varje potatis med hälften av smöret.
  3. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min. 
  4. Tag ut potatisen. Låt en klick smör smälta på varje potatis. Salta och strö över ströbröd.
  5. Ställ in plåten mitt i ugnen igen 225° i ca 20 min.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..