ANNONS

Pasta med tonfisksås

/

Hej vänner ♥

Denna veckan har mitt recept på tonfisk i currysås skjutit i höjden. Kanske inte så konstigt när nästan varenda matbutik har extrapris på tonfisk nu i januari.

Tonfisk är billigt och så här efter jul och nyår vill många lägga mindre pengar på mat, då är det ju perfekt. Gott är det också så här ska ni få ytterligare en av mina favoriträtter med tonfisk. Pasta med tonfisksås 😛 Supergott med få ingredienser och väldigt lätt att tillaga.

PASTA MED TONFISKSÅS (ca 5 port)

Börja med att koka 5 portioner pasta

Laga även en smaskig KOKT TORSK MED ÄGGSÅS

Recept

  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 burkar tonfisk
  • ca 0,5 msk citronpeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Lös upp buljongtärning i 1 dl hett vatten.
  2. Rör i vispgrädde, creme fraiche, gräslök och dill. Blanda ner avrunnen tonfisk.
  3. Smaka av med citronpeppar och salt. Låt småputtra tills pastan är klar.

För tjockare sås: Vispa med en gaffel ihop 1 msk vetemjöl och 0,5 dl vatten (redning) Rör ner valfri mängd redning i den heta såsen tills den är lagom tjock. Servering : Pasta, tonfisksås, sallad och tex. fröknäcke

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

De båda burkarna med tonfisk är öppna och jag har hällt av vattnet.

Tonfisksåsen har småputtrat i kastrullen tills pastan blivit klar.

Dags för servering!

Detta är en supergod tonfiskpasta som ni MÅSTE testa.

Jag har strött på lite extra citronpeppar på maten också bara för att det är så gott!

Får ni tonfisksås över så passa på att göra varma mackor av den eller använd som fyllning i en baguette. Det är också supergott!

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00