ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kesobullar med morot

/

Hej vänner. Hoppas att allt är bra med er ♥ En av mina tjejer var säker på att hon älskar keso på knäckebröd. Vi köpte keso och halva burken blev uppäten sedan har den blivit stående i kylen. Hon älskade inte keso.

Som ni vet gillar jag inte att slänga mat så idag bakade jag kesobullar där jag även rev jag ner lite morot i degen. Saftiga och goda blev dem, en favoritbulle 😛 Receptet kommer här:

KESOBULLAR MED MOROT (24 st)

Baka även ett MOROTSBRÖD I LÅNGPANNA

Recept

 • 5 dl vatten
 • 50 g jäst
 • 4 dl riven morot
 • 250 g keso
 • 2,5 tsk salt
 • 1 msk matolja
 • 4 dl grahamsmjöl
 • ca 11 dl vetemjöl

Topping : Mjölk

Gör så här

 1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av vattnet.
 2. Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser. (Mängden mjöl är lagom när degen är lite kladdig och vid bearbetning släpper bunkens kanter)
 3. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Knåda degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 24 bullar (väg degen och dela på 24 om du vill göra bullarna exakt lika stora)
 5. Jäs 30 min under bakduk på ugnsplåtar.
 6. Pensla med mjölk. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Här ser ni rakt ner i bunken. Jästen är upplöst av det ljumna vattnet och så har jag blandat ner riven morot, keso och matolja.

På denna bilden ser ni hur degen ser ut efter den första jäsningen. Jag brukar pudra lite mjöl över degen innan jäsning för att den ska hålla sig saftig och inte bli torr på ytan.

Här ser ni bullarna som nu är redo för jäsning. Två plåtar går det åt eftersom det är en stor sats deg. Använd bakplåtspapper om era plåtar kräver det.

Tänk även på att använda en ganska stor bakmaskin när ni arbetar ihop degen så att inte degen matas in i maskinen vid bearbetning.

Här är våra kesobullar gräddade och klara. Mjölken ger bullarna fin färg. Dags för provsmak!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00