ANNONS

Sesambullar

/

SESAMBULLAR (15 st)

Baka även VÄRLDENS GODASTE BAGUETTER

.

Recept

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl

Fyllning: 50 g rumsvarmt smör, 1,5 msk sesamfrön

Topping: Ägg och sesamfrön

.

Gör så här:

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt smöret delat i bitar och arbeta ihop till en deg med övriga ingredienser.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i 15 min.
  3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavala ut en rektangel i storlek som en ugnsplåt (30×40 cm)
  4. Bred på smör. Strö på sesamfrön. Rulla ihop på långsidan. Skär i 2 cm bitar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min

Nedan ser ni beskrivande bilder

Här har jag kavlat ut degen. Prickarna som ni ser är grahamsmjöl

Sesambullarna har jäst klart. Toppats med uppvispat ägg och sesamfrön

Här har sesambullarna gräddats tills fin färg. Bullarna passar bra att servera som tillbehör till mat. På bilden är det Ludwig som håller i fatet.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00