Äppelkaka med havretäcke
Jag bakade äppelkakan igår och provsmakade idag på morgonen, ja så blev det idag, äppelkaka till frukost 😛
Jag hade äppelkakan i kylen under natten och åt den idag kall (vrålgott) men den är säkert lika god nybakad och ljummen. Receptet kommer från min stora pappershög med ”ska testa recept” och nu har jag testat. Hoppas att ni också kommer att göra det.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor
ÄPPELKAKA MED HAVRETÄCKE
Här finns fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE
Recept
- 2 äpple
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
Havretäcke : 50 g smör, 3/4 dl strösocker, 1,5 dl havregryn, 1 msk vetemjöl och 1 msk mjölk
Gör så här
- Skala och skär äpple i tunna klyftor.
- Smält smör.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och det smälta smöret.
- Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Tryck i äppelklyftor. Pudra kanel över.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Tag sedan ur kakan och höj till 225°
- Havretäcke : Smält ihop smör och strösocker. Rör i havregryn och vetemjöl. Blanda väl. Rör ner mjölk. Klicka ut havretäcket över äppelkakan och smeta ut det lite slarvigt.
- Grädda mitt i ugnen 225° i 6-8 min. Servera äppelkakan med tex. vaniljvisp
En äppelkaka som man vill äta varje dag
Baka fler goda kakor – 35 recept på mjuka kakor
Den är kompakt eftersom det inte är något bakpulver i smeten. Den är såååå god. Verkligen verkligen supergod!
Räkna med att äppelkakan kommer att bli populär om ni bjuder på den och att många vill ha receptet 😀 Det är jag helt säker på.
Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept