Äppelkaka med havretäcke

Alltså den här äppelkakan MÅSTE ni testa att baka. Typ världens godaste äppelkaka om ni frågar mig och superenkel att baka dessutom. Helt fantastisk! Jag bakade äppelkakan igår och provsmakade idag på morgonen, ja så blev det idag, äppelkaka till frukost 😛

Jag hade äppelkakan i kylen under natten och åt den idag kall (vrålgott) men den är helt säkert lika god nybakad och ljummen. Receptet kommer från min stora pappershög med ska – testa – recept och nu har jag testat. Hoppas att ni också kommer att göra det

ÄPPELKAKA MED HAVRETÄCKE

TIPS! Testa även min supergoda KOLAKLADDKAKA

 

Recept

  • 2 äpple
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel

Havretäcke : 50 g smör, 3/4 dl ströscker, 1,5 dl havregryn, 1 msk vetemjöl och 1 msk mjölk

.

Gör så här:

Skala och skär äpple i tunna klyftor. Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och sist det smälta smöret.

Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Tryck i äppelklyftor. Pudra kanel över. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Tag sedan ur kakan och höj till 225°

Havretäcke : Smält ihop smör och strösocker. Rör i havregryn och mjöl. Blanda väl. Rör i mjölk.

Klicka ut havretäcket över kakan och smeta ut det lite slarvigt. Grädda mitt i ugnen 225° i 6-8 min. Servera med tex. vaniljvisp

Till denna äppelkakan räcker det med 2 st äpplen. Jag använde äppelsorten som heter Royal Gala. Skala dem och skiva i mycket tunna klyftor.

Äppelkakan blir väldigt saftig. Den är kompakt eftersom det inte ska vara bakpulver i smeten. Såååå god!! Räkna med att den kommer att bli populär om ni bjuder på den och att många vill ha receptet 😀 Äppelkakan ingår i EDITHS BÄSTA

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..